Transcom u pet godina zaposlio 500 radnika

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Tvrtka Transcom koja se bavi pružanjem usluga tehničke podrške, osiguranja i satelitske televizije u ponedjeljak je Danom otvorenih vrata obilježila petu godišnjica djelovanja u Puli. Tada su, kako doznajemo, startali s 20 djelatnika, a danas ih zapošljavaju oko pet stotina, među kojima stotinu s ugovorom o radu na neodređeno radno vrijeme. Uz Pulu, u Hrvatskoj Transcomov Call centar djeluje još u Osijeku.

- Svake godine Transcom nagradi 30 najvrjednijih djelatnika ugovorom na neodređeno radno vrijeme. U postocima, zaposleno je znatno više žena, čak 70 posto. Rad je organiziran u dvije smjene, a dob za zapošljavanje nije određena. Imamo djelatnike od 18, ali i one u dobi od 65 godina. Naš rad, a orijentiran je isključivo na talijansko tržište, već je prepoznat kao kvalitetan, te nam uspjeh u jednom projektu otvara vrata za drugi. U suradnji s djelatnicima, organiziramo prikupljanje sredstava za humanitarne akcije, u kojima učestalo sudjelujemo, rekla nam je Ana Marinović, koordinatorica u Odjelu za ljudske resurse.

Zajedno s dvadeset djelatnika s kojima je Transcom započeo rad u Puli, Marinović je izrezala i podijelila veliku rođendansku tortu.

Dan otvorenih vrata potrajao je i do kasno poslijepodne kada je slavlje priređeno i za najmlađe, te ostale članove obitelji djelatnika. Bila je ovo prigoda i za prisjećanje na povijesti ove tvrtke u Puli, ali i u svijetu. Organiziran je i razgled zgrade i u projektima, odnosno katovima, a sve uz video isječke s dosadašnjih, brojnih manifestacija koje su priređivali. (S. R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter