Tramvajska ruta postaje kultura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Studenti Interdisciplinarnog studija Kultura i turizam Sveucilišta Jurja Dobrile u Puli u Multimedijalnom centru LUKA predstavili su izložbu "(Ne)poznata Pula". Radi se o projektu koji je podijeljen u dva dijela, a drugi dio predstavljen je danas u Gradskoj knjižnici i citaonici Pula, nazvan "Pula iz vremena Austro-Ugarske".

Cilj ove multimedijalne izložbe bio je predstaviti novu pulsku kulturnu rutu kroz prizmu nekadašnje rute pulskog tramvaja, koji je svoju vožnju prometnicama Pule zapoceo prije više od sto godina.

Pomocu fotografija, starih razglednica, predmeta i kratkog promotivnog filma skrenuli su pažnju na dosad nedovoljno valorizirane dijelove grada. Posjetitelji tako mogu pogledati fotografije i procitati nešto više o zgradi Doma hrvatskih branitelja, bivšoj vojarni "Karlo Rojc", zvjezdarnici na Monte Zaru, šijanskoj šumi, ali i Agripininoj kuci te o drugim gradskim znamenitostima.

Prije samog otvaranja studenti i profesori mentori u MMC LUKA stigli su kocijom odjeveni u odjecu iz vremena Austro-Ugarske i time još više pobudili atmosferu minulih vremena. Buduci da je izložba organizirana u sklopu manifestacija u povodu Dana grada Pule, na njenom su otvaranju bili prisutni gradonacelnik Boris Miletic te predstavnici svih važnijih institucija grada i županije.


Podijeli: Facebook Twiter