Trampa u knjižnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Projekt "Dam-daš" porecke Gradske knjižnice, koji ce omoguciti stjecanje novih i razvijanje postojecih vještina kroz intelektualnu trampu izmedu volontera i ljudi željnih novih vještina, uskoro ce krenuti u akciju, najavili su ravnateljica Irides Zovic i buduci voditelji na konferenciji za novinare u cetvrtak. Voditelji radionica su volonteri koji žele s drugima podijeliti svoje znanje i afinitete, stvarajuci time priliku da njihovi sugradani besplatno nauce neke nove vještine, dobro iskoriste slobodno vrijeme i pritom se zabave.

"To je odgovor na recesiju koja je zavladala globalnim prostorom i akcija protiv ucahurenosti u krizi", rekla je Zovic. Poziv za prijedloge radionica i njihovo vodenje upucen je krajem kolovoza, a odaziv je bio više nego dobar te se vec u prvom diru prijavilo trinaest volontera. Jezike ce poducavati Daniela Kosinožic (španjolski), Irina Ivanova (ruski), Patricija Brecevic (talijanski), Adela Šegon (francuski), Dunja Klaric (engleski) te djelatnice knjižnice (hrvatski za strance).

Osnove fotografije poducavat ce Jelena Jekic, radionicu feng-shuija vodit ce Lelija Popovic, osnove mandoline ucit ce Želimir Perkovac, a radijsko-novinarsku radionicu za osnovce vodit ce Saša Guttman Levak. Osnove informatike za osobe trece dobi predavat ce Ivan Popovic, internetsko poslovanje Goran Mrvoš, a za napredene tehnike pretraživanja informacija na internetu zadužena je Maja Ružic. Sve radionice su besplatne, a odražavat ce se u djecjem odjelu knjižnice radnim danom u jutarnjim i popodnevnim satima, od 16. studenog do 31. ožujka. Rok za prijave je 7. studenog.


Podijeli: Facebook Twiter