Traktorima blokirali cestu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nezadovoljni stanjem u poljoprivredi seljaci Požeštine, njih oko dvije stotine, traktorima blokirali su državnu cestu Požega - Slavonski Brod - Osijek kod naselja Ferovac. U ime koordinacije seljackih udruga Slavonije i Baranje predsjednik Dragutin Dukic zatražio je od resornog ministarstva isplatu poticaja za 2008. godinu i to tijekom iducega tjedna te neisplacenih prošlogodišnjih poticaja do sredine ovoga mjeseca.

Seljaci Požeštine ogorceni su i najavljenim rezanjem poticaja od 40 posto. Koordinacija seljackih udruga Slavonije i Baranje zatražila je i ostavku ministra poljoprivrede Petra Cobankovica, predsjednika Hrvatske seljacke stranke Josipa Frišcica te predsjednika Hrvatskog seljackog saveza Željka Mavrovica.

- Tražimo od Vlade da izmijeni sustav poticaja na nacin da se velikim poduzecima ogranice sredstva jer im mi, mali proizvodaci, ne možemo konkurirati, izjavio je Antun Blaževic, tajnik Hrvatskog seljackog saveza istocne Slavonije i zapadnog Srijema na konferenciji za novinare u Vinkovcima.


Podijeli: Facebook Twiter