Traktor ukraden u Vodnjanu pronađen u - Čepiću

Imanje u Čepićkom polju gdje je pronađen ukradeni traktor
Imanje u Čepićkom polju gdje je pronađen ukradeni traktor

Traktor IMT vrijedan 15 tisuća eura, ukraden u ponedjeljak s imanja Darka Ferlina kod Svete Marije od Zdravlja između Vodnjana i Bala, pronađen je već idućeg dana u 50-ak kilometara udaljenom Čepiću, na labinskom području.

Policija je, dakle, krađu riješila u 24 sata. Ipak, priča ne bi bila previše zanimljiva kad ne bismo znali što se sve zapravo krije iza kulisa. Naime, vlasnik traktora je o krađi obavijestio sve prijatelje i poznanike, a uz ostalo i Danijela B., kod kojeg je traktor sutradan i pronađen.

Ferlin nam je rekao da mu lopovi odnose gotovo sve - gorivo, alat, piće, kosilice, agregate i pile, a zadnje i najvrjednije što su mu ukrali bio je upravo traktor.

- Srećom, policija je traktor vratila. Ovo je već treća ili četvrta krađa na mojoj parceli u nekoliko godina. Lopov je bez problema sjeo u traktor i odvezao se. No, budući da je portun bio zaključan, srušio je suhozid i preko druge njive otišao u smjeru Vodnjana, kazao nam je Ferlin.

Nakon što ga je policija pronašla, traktor je s imanja u Čepiću odvezen u labinsku postaju i na koncu vraćen Ferlinu. Policija je, pak, Danijela B., koji stanuje na imanju na kojem je u štali pronađen Ferlinov ukradeni traktor, odvela na informativni razgovor.

U Čepiću nismo zatekli Danijela B., već samo nekoliko njegovih prijatelja. Jedan nam se čak predstavio kao "sajvegard", što god to značilo.

Uglavnom, negirali su da Danijel B. ima veze s ukradenim traktorom, kao i to da je traktor tamo ikad bio. No, jedan od njih se zaletio i potvrdio upravo suprotno od onog što su ostali govorili.

- Kako nije bilo ničega, pa bila su tu večer dva policijska vozila, golf i škoda fabia. Otišli su tako što su traktor vozili između policijskih vozila, rekao je muškarac. No, ostala dvojica brzo su ga ukorila i izvrnula priču.

Ferlin nam je pak rekao da je Danijel B. izjavio da se krađa uopće nije dogodila. Navodno je potonji policiji ispričao da je inscenirao krađu te da mu Ferlin duguje određeni novčani iznos. Ferlin je sve to opovrgnuo.

Parcela Darka Ferlina nalazi se tik uz cestu Vodnjan - Bale, a prepoznatljiva je po tome što je na njoj sagrađen mali vidikovac s kojeg se pruža pogled na Brijune i Pulu. (piše i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter