Trajkovic: Posjecujte izložbe!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Revijalna izložba clanova Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre, kao i svake godine u prosincu, održana je u petak u pulskom Multimedijalnom centru Luka. Od 170 clanova društva predstavilo ih se 67, a izložbu je pred malim brojem okupljenih likovnjaka otvorio predsjednik društva Eros Cakic u društvu povjesnicarke umjetnosti Gordane Trajkovic, koja ju je postavila.

"Ovo je društvo u zadnjih šest mjeseci doživjelo mnoge transformacije. Nemali broj clanova uvršten je u sustav rukovodenja kao i u razne odbore i komisije pa se nadam da ce se kroz godinu dana vidjeti gdje je idealno mjesto HDLU-a Istre. Iako je prije otvorenja bio održan sastanak na kojem nismo mogli zakljuciti ništa, koristim priliku da u ime ovog društva izrazim zabrinutost zbog ukidanja Odjela za kulturu Grada Pule. Ovom izložbom smo pokazali što mislimo sami o sebi i smatramo da je sramotno što na otvorenju nema nikoga od predstavnika lokalne samouprave. Ocito smatraju da ovakav skup ništa ne znaci", rekao je Cakic na otvorenju.

"Drago mi je da su ovdje s nama umjetnici koji su bili zacetnici ovog društva iz njegove pretpovijesne faze. S nama su Karko Paliska, Marcelo Brajnovic, Vera Kos Paliska, Pino Ivancic i drugi. Medutim, s obzirom na to da djelujem unutar pojedinih tijela koja odlucuju o kulturnoj strategiji ovoga grada, cula sam upite jesu li uopce potrebne izložbe kada nisu posjecene, stoga apeliram na sve vas da u iducoj godini što više posjecujete izložbe jedni drugih zbog upravo vas samih", rekla je Trajkovic.


Podijeli: Facebook Twiter