Trajekt "Hanibal Lucić" na Silbi udario u obalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jadrolinijin trajekt "Hanibal Lucić" prilikom pristajanja u luku Silba, sinoć oko 20.20 sati, zbog jakog juga udario je u obalu te je manje oštećen pramčani dio broda, no nitko od putnika nije ozlijeđen, priopćeno je danas iz riječke Jadrolinije.

Ističu kako je riječ o manjoj šteti te da ni u jednom trenutku u pitanje nije dovedena sigurnost putnika. Na trajektu je bilo ukrcano 23 putnika, četiri osobna automobila te četiri kamiona.

Pregledom trajekta "utvrđeno je kako među putnicima i posadom broda nema ozljeđenih niti materijalnih oštećenja na vozilima", navode iz Jadrolinije. Radi oštećenja trupa brod nije mogao nastaviti plovidbu na svojoj redovitoj liniji i vratiti se u luku Zadar. Svi putnici i posada preko noći su bili zbrinuti na brodu, a u jutarnjim satima, zamjenskim brodom Jadrolinije, organiziran je njihov prijevoz do luke Zadar.

Utvrđivanje uzroka pomorske nezgode provest će se u skladu s propisanim postupcima Društva, a sam popravak broda slijedit će nakon temeljitog pregleda i točnog utvrđivanja obima oštećenja, ističu iz riječke Jadrolinije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter