Tragicno preminula umirovljena nastavnica iz Svetvincenta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska je policija utvrdila identitet starije žene koja je u ponedjeljak pronadena mrtva u moru na pulskoj rivi, preko puta zgrade admiraliteta. Rijec je o umirovljenoj uciteljici razredne nastave Štefaniji Modrušan (70) iz Svetvincenta.

Policija nije otkrila njezin identitet, no direktor Kuce skrbi Svetog Polikarpa Martin Kliman potvrdio nam je da je rijec o korisnici njihovog istoimenog doma za starije i nemocne osobe.

Neslužbeno smo saznali da je nesretna žena na sljepoocnici imala tragove ozljeda, i to najvjerojatnije od pada. Zbog toga se pretpostavlja da se poskliznula na kamenim stepenicama koje služe za ukrcaj i iskrcaj putnika u brodove, da je potom udarila glavom i u nesvijesti pala u more te da se zbog toga i utopila.



- Gospoda je bila naša korisnica i mogla se slobodno kretati i izlaziti iz doma. Ako je izlazila u krugu doma, nije se morala javljati, a svaki je dan izlazila oko 10, 10.30 sati. Buduci da se u ponedjeljak nije vratila na rucak, zabrinuli smo se što je s njom. Nažalost oko 11.15 sati smo saznali što se dogodilo.

Mislim da je rijec o nesretnom slucaju. Znam da je zajedno s obitelji i unucima proteklog vikenda sakupljala školjke na pulskom lungomareu pa se pretpostavlja da je i na rivi možda htjela skinuti neku školjku, ali se nažalost poskliznula i pala. Tamo su stepenice skliske i obrasle algama.

U svojoj je sobi ostavila mobitel i novcanik, a izašla je u papucama, što znaci da nije namjeravala dugo izbivati.

Ne znam kako je došla do rive, da li se ukrcala na autobus ili ju je netko odvezao. Cijeli radni vijek radila je u osnovnoj školi u Svetvincentu, predavala je i tjelesni odgoj tako da bi sigurno izašla iz vode da nije bila u nesvijesti, smatra Kliman.

Kliman istice da gospoda Modrušan nije bila suicidalna, da je bila društvena te da je postala korisnica njihovog doma prije osam ili devet mjeseci.

- Kad je došla kod nas, bila je najmlada korisnica doma. Divna i draga osoba. Svi su se s njom rado družili. Ovo je tragedija, zakljucio je Kliman.

Umirovljeni Puljanin Korado Afric u ponedjeljak je prvi uocio tijelo nesretne Modrušan u moru na pulskoj rivi, nakon cega je obavijestio Centar 112. Uz policiju na rivu su upuceni i vatrogasci koji su izvukli ženino tijelo, a mrtvozornik je mogao samo konstatirati smrt.

Kako smo u ponedjeljak i neslužbeno doznali, smrt je nastupila utapanjem, što bi moglo potvrditi cinjenicu da je Modrušan, nakon što je pala i udarila glavom, u moru završila u nesvijesti i nažalost preminula.


Podijeli: Facebook Twiter