Tragedija u Pragu: Hrvatski maturant pao s balkona i poginuo

Lana Pačkovski i Nina Premasunac (D. MEMEDOVIĆ)
Lana Pačkovski i Nina Premasunac (D. MEMEDOVIĆ)

Devetnaestogodišnji učenik šibenske Prometno-tehničke škole, smrtno je stradao u nedjelju ujutro u Pragu, gdje je s kolegama bio na maturalnom putovanju, potvrdio je ravnatelj te škole Zdravko Peran.

»Tragedija se dogodila u blizinu centra Praga, u jednom hotelu, jutros nešto prije doručka kada je naš učenik pao s nekoliko metara visine. Dugo su ga pokušavali reanimirati, ali nažalost oživljavanje nije uspjelo«, potvrdio je ravnatelj Peran kojeg su o nesreći obavijestili nastavnici Prometno-tehničke škole koji su pratitelji učenicima.

Prema informacijama koje je dobio od nastavnika, riječ je o nesretnom slučaju, odnosno o padu s balkona, a što se točno dogodilo utvrdit će praška policija očevidom i istražnim radnjama koji su u tijeku.

Agencija za odgoj i obrazovanje u kontaktu je s veleposlanstvom Republike Hrvatske u Pragu, koje pruža svu pomoć na terenu i čim dobijemo službene informacije izvijestit ćemo javnost o tome, dodao je ravnatelj Peran.

Napominje kako je smrtno stradali 19-godišnji maturant Prometno-tehničke škole, smjera pomorski nautičar, bio »jako dobar učenik, pametan i miran«. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter