Tragedija u Lešcu dobiva sudski epilog

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sve je izglednije da ce prošlogodišnja tragedija kod jezera HE Lešce, gdje su život izgubili majka i sin iz Mostara, uskoro biti i sudski procesuirana.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je u utorak, nekoliko dana po svršetku policijske istrage, otvorilo istražni zahtjev protiv voditelja projekta HE Lešce Tomislava Tomica i Hrvatske elektroprivrede. Sumnjici ih se za kazneno djelo protiv opce sigurnosti.

- Osnovano se sumnja da je 38-godišnjak kao zaposlenik osumnjicenog trgovackog društva, od 14. lipnja do 10. listopada 2010., propustio naložiti da se na odgovarajuci nacin oznace i zaštite mjesta na kojima ceste ulaze u akumulacijsko jezero, te upozoriti da su one trajno izvan uporabe - priopcili su iz ŽDO-a, isticuci da su voditelja gradilišta na to obvezivali glavni projekt te clanak 252. Zakona o prostornom uredenju i gradnji.

U tužiteljstvu tvrde da vozacica automobila Dragica Jurkovic nije ni na koji nacin mogla znati, niti je bila upozorena da cesta u Otoku na Dobri, kojom je 10. listopada krenula s još tri clana svoje obitelji, zapravo završava u jezeru.

Županijsko državno odvjetništvo objašnjava da je osim samog voditelja Tomica, za ovo kazneno djelo odgovorna i pravna osoba - Hrvatska elektroprivreda, jer je propustila svoje obveze u vezi osiguranja prometnica.


Podijeli: Facebook Twiter