Tragedija pri ronjenju: Utopio se Alen Bulić iz Vodnjana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Alen Bulić (26) iz Vodnjana utopio se u petak popodne dok je ronio na dah na pulskim Valovinama.

Lučka kapetanija priopćila je da je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u petak oko 15.50 sati zaprimila dojavu o utapanju ronioca, pa su djelatnici nadležne pulske Lučke kapetanije  isplovili na dojavljenu poziciju gdje, su zajedno sa službenicima Pomorske policije, "poduzeli očevidne radnje" o uzrocima ove ronilačke nesreće.

U Kapetaniji su ustvrdili da se nesreća dogodila dok je mladić, rođen 1989., ronio na dah loveći ribu podvodnom puškom kada se, iz zasad neutvrđenog razloga, zapleo u ronilačku mrežu iz koje se nije uspio osloboditi, što je najvjerojatnije dovelo to tragične pogibije.

No, na licu mjesta, u razgovoru s profesionalnim roniocem angažiranim u vađenju tijela, koji je želio ostati anoniman, doznajemo da nije bilo nikakve mreže, već se nesretni mladić zapetljao u špagu kojom je bila privezana sigurnosna ronilačka bova.

- Tijelo sam izvukao iz dubine od nekih osam metara, pet-šest metara od obale. Nije bilo nikakve mreže, čovjek se zapleo u špagu, koja ga je povukla kada je htio izroniti. Špaga se zaplela za kamen, a mladić vjerojatno nije imao dovoljno snage za izron, kaže naš sugovornik. (M. V. I.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE


Podijeli: Facebook Twiter