Traga se za počiniteljima šest pljački

Očevid pljačke u Štinjanu (D. MEMEDOVIĆ)
Očevid pljačke u Štinjanu (D. MEMEDOVIĆ)

Nekoliko tisuća kuna odnio je u srijedu nepoznati razbojnik iz Puljankine trgovine u Galižani. PU istarska izvijestila je da je pljačkaš u trgovinu ušao oko 17.50 sati te je dvjema trgovkinjama u dobi od 51 i 54 godine zaprijetio nožem. Premda je potraga za nepoznatim muškarcem odmah pokrenuta, još nije pronađen kao što nisu pronađeni ni počinitelji još šest od ukupno osam pljački u studenom i prosincu.

Policija je naime uspjela otkriti da iza pljački u pekari u Vodnjanu i u trgovini Puljanka u Valturi od 4. i 5. studenog stoji 21-godišnji Marčanac. U pekari mladić nije imao oružje već je vikanjem preplašio prodavačicu koja mu je dala novac, no očito mu to nije bilo dovoljno pa je već sutradan u Valturi upao u Puljanku i prijeteći nožem dvjema prodavačicama odnio nešto veći novčani iznos.

Osim posljednjeg razbojstva u Galižani policija traga za počiniteljima još pet razbojstava. Nepoznato je tko su dvojica muškaraca koji su pokušali 8. studenog opljačkati trgovinu Duravit u Kraškoj ulici tako što je jedan od njih sprejem poprskao prodavačicu da bi potom obojica pobjegla bez plijena. U rukama policije još nisu završila ni dvojica pljačkaša pošte na Verudi koja im se na meti našla 23. studenog ujutro.

Nepoznati su i počinitelji razbojstva u trgovini Puljanke u Štinjanu koja je opljačkana 26. studenog i 2. prosinca, kao i u trgovini Miracolo u mjestu Cere od 26. studenog. Trgovinu na štinjanskoj placi dvaput je opljačkao muškarac koji je na glavi imao kacigu, no to ne mora značiti da je riječ o istoj osobi. U svim slučajevima razbojnici su prijetili prodavačicama nožem ili pištoljem, a sa sobom su odnosili relativno male novčane iznose. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter