TradInEtno: S Čipkicama na glazbenom putovanju

Čipkice
Čipkice

Druga noć TradInEtno festivala u pazinskom Kaštelu dovela je sinoć na "svemirski" osmišljenu pozornicu zagrebački ženski vokalni etno ansambl zvučnog imena Čipkice te pazinski etno bend Veja.

Djevojke su u jednosatnom nastupu pazinsku publiku ponijele putovima Škotske, Makedonije, Francuske i Afrike nudeći svoj široki glazbeni repertoar od balkanske (sevdah) do skandinavske glazbe, što je domaća publika nagradila dugotrajnim pljeskom. Bilo je i domaćih skladbi kao što je ćićska "Da bi znalo", zatim "Goranin", "Oj, Dodole".

Čipkicama su se zatim pridružili glazbenici Allan Skrobe na gitari, Nenad Kovačić na cajonu i đembeu te Ivan Urkovski na kavalu, da bi na koncu koncert završile pjesmom "Piero me tocca" zajedno s etno grupom Veja koja ih je zamijenila.

Osim uobičajenog repertoara Veja je prvi put zajedno s članicama Folklornog društva Pazin izvela pjesmu "Črni orko" te pazinskoj publici ponudila nekoliko sasvim novih pjesama s albuma koji uskoro izlazi, što su posjetitelji sa zanimanjem popratili i prema reakcijama pozitivno ocijenili. (Napisao i snimio A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter