Tradicija zborskog pjevanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na jubilarnom desetom susretu pjevackih zborova djece i mladeži «Mali kanat» u maloj dvorani Spomen doma nastupilo je pet djecjih zborova s podrucja Istre i Kvarnera te pjevacki zbor Simony Gyermekkar Vezsprem iz Madarske.

Prvi je nastupio Djecji zbor porecke Osnovne glazbene škole «Slavko Zlatic» koji je uz glasovirsku pratnju Jenny Brkovic vodio dirigent Matija Poropat. Otpjevali su Prašeljevu «Na ribah» te Milottijevu «Ki zna ko je zimi zima».

Uslijedili su domacini, pjevacki zbor OGŠ pri pazinskom Ucilištu koji vodi dirigent Karim Brkovic. Uz glazbenu pratnju Barbare Stihovic otpjevali su španjolski koral «A la nanita nana», Loeweljev «I could have dance all night» te «Cilinguš» pazinskog autora Miloša Pernica.

Slijedili su Mici boduli, djecji pjevacki zbor iz Krka koji vodi dirigentica Karmela Vajdoher Žilic, a zatim pjevacki zbor pulske OGŠ Ivana Matetica Ronjgova s glasovirskom pratnjom Snježane Demarin te dirigentskom palicom Suzane Goldin.

Konacno, na zborske se stube popeo djecji zbor Tratincice iz rijecke OGŠ Aleksandra Jug-Matic koji je usmjeravala dirigentica Suzana Matušan, a na glasoviru popratila Sara Rapotec.

Kao posebni gosti jubilarnog susreta nastupio je pjevacki zbor Simony Gyermekkar iz madarskog Vezsprema koji je glazbeno popratila Agnes Erdelyi, a dirigirala Veronika Mike.


Podijeli: Facebook Twiter