Tradicija i kreativnost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložba studentskih radova s Medunarodne ljetne škole arhitekture Motovun 2009. i medunarodne radionice "Arhitektura fortifikacija 2009., Brijuni" otvorena je sinoc u pulskom Multimedijalnom centru Luka.

Uz izložbu radova 28. medunarodne ljetne škole arhitekture Motovun 2009., u kojoj su sudjelovali studenti i predavaci iz devet država, izloženi i radovi s medunarodne radionice "Arhitektura fortifikacija 2009., Brijuni" u suorganizaciji s Ministarstvom kulture i Javnom ustanovom Nacionalni park Brijuni.

U toj su radionici prošle godine sudjelovali studenti i predavaci s Politehnike Krakowske - arhitektonskog fakulteta, Prirodoslovnog univerziteta u Wroclawu, Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, PMF-ovog odjela za geografiju i Arhitektonskog fakulteta Sveucilišta u Zagrebu.

"Rijec je o vrlo važnom projektu-izložbi, jer tu se manifestira kreativnost studenata, ali i dolazi se do novih, uvijek važnih ideja za ocuvanje kulturne baštine i tradicije", rekao je Ljubomir Mišcevic, voditelj Medunarodne ljetne škole arhitekture Motovun.

Kako su naglasili Mišcevic i Zofia Mavar, viša strucna savjetnica u Upravi za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture, u sastavu te škole i navedene radionice cijelo se vrijeme obraduju teme važne za tradiciju, ali i za kreativnost i održivost, a provode se istraživanja i odraduju projekti znacajni za Istarsku županiju.

Mira Pavletic, arheologinja iz Nacionalnog parka Brijuni, govorila je o održavanju medunarodne radionice "Arhitektura fortifikacija 2009., Brijuni" te uvijek zanimljivim studentskim rješenjima i idejama, koje su rezultirale iznimno raznolikim radovima.

Izložba je organizirana u suradnji s Društvom arhitekata Istre - Societa' degli architetti dell'Istria, a nazocne je ispred ove udruge pozdravila predstavnica Gordana Trajkovic.


Podijeli: Facebook Twiter