Trade Airova nova domaća aviolinija do mora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zračna luka Rijeka otvorila je ovogodišnju sezonu letenja dolaskom zrakoplova domaće aviokompanije Trade Air. Po riječima Tomislava Palalića, direktora Zračne luke Rijeka, riječ je o prvom letu na domaćoj liniji Osijek – Zagreb – Rijeka – Split – Dubrovnik te povratku iz Dubrovnika za Rijeku. Ova domaća zračna linija uspostavljena je, naime, nakon punih 19 godina.

- U dolasku iz Osijeka i Zagreba bilo je ukupno 7 putnika od kojih je 3 bilo za Rijeku, a 4 putnika su nastavila daljnji let za Split i Dubrovnik. U odlasku za Split i Dubrovnik bilo je ukupno 9 putnika, odnosno 5 putnika iz Rijeke i 4 transferna putnika iz Osijeka i Zagreba. Ovo su zadovoljavajuće brojke za prvi let na domaćoj liniji, s obzirom na to da avion Trade Aira ima 30 sjedišta, kao i da Zračna luka Rijeka od 1995. godine nema domaćeg redovnog prometa te da linija za Split i Dubrovnik iz Rijeke nije postojala više od 30 godina, kazao je Palalić. Inače, ova linija prometovat će sve do 26. listopada.

U ovoj maloj domaćoj aviokompaniji sa sjedištem u Velikoj Gorici, ukazuju na povoljne cijene karata. Sanja Pleš, direktorica marketinga i prodaje Trade Aira, rekla je da se karte iz Rijeke za Zagreb, Osijek, Split kao i Dubrovnik mogu dobiti za 316,29 kuna. Isto tako, karta iz Splita za Rijeku stoji 323,15 kuna, iz Dubrovnika 328,31 kunu, a iz Zagreba do Rijeke 393,69 kuna. Razlike u cijeni ovise o visini taksi zračnih luka koje su uključene. 

- I nadalje planiramo imati akcije, odnosno povoljne cijene aviokarata, koje će počinjati već od 203,79 kuna. Takvu cijenu uspjeli smo postići jer linija subvencionira Ministarstvo prometa. Jeftinim letovima želimo privući što više putnika i dalje razvijati linije, kazala je Pleš te pojasnila da njihov zrakoplov u Rijeku iz Osijeka i Zagreba dolazi petkom te se u ove gradove vraća u nedjelju. To je, istaknula je, idealno za goste s kontinenta koji žele provesti vikend na Kvarneru.

Zrakoplov petkom, dakle, dolazi na riječku zračnu luku pa dalje produžuje za Split i Dubrovnik odakle se istog dana vraća natrag u Rijeku. U Trade Airu su najavili da će iz Zračne luke Rijeka imati i čarter letove za Košice. (A. JURIČIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter