Trax - novi Chevroletov SUV

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prije nešto više od 75 godina, predstavljen je prvi SUV - chevrolet suburban carryall, 1935. godine. Za samo nekoliko tjedana na Pariškom sajmu automobila, 27. rujna, svjetsku premijeru imat će Trax - prvi Chevroletov model u rastućem segmentu malih SUV-ova te će tako zajedno s captivom zaokružiti Chevroletovu ponudu modernih SUV-ova.

Trax nastavlja sve tradicionalne Chevroletove vrijednosti i dodaje još mnogo toga. On je moderan, vrlo svestran, a opet štedljiv, mali SUV koji nudi pogon na sve kotače. Trax je moderni prikaz jedne od Chevroletovih glavnih karakteristika, a to je stvaranje i proizvodnja izvrsnih SUV-ova, kaže predsjednica i izvršna direktorica Chevrolet Europe Susan Docherty.

Dužinom od 4.248 mm i širinom od 1.776 mm uz međuosovinski razmak od 2.555 mm, Chevroletov novi SUV se pozicionira u kompaktni razred, odnosno na samu razmeđu B i C segmenta, a u vizualnom se smislu odlikuje se snažnim linijama karoserije koje sugeriraju moć i dobro snalaženje i u najtežim situacijama. Funkcionalne pak odlike kazuju kako obiluje s mnogo pretinaca, iznad i s obje strane središnje konzole, te ladicom ispod suvozačkog sjedala.

Iako automobil nije pretjerano velik, prtljažnik volumena od 358 litara ide u red komfornih. Pored stražnjeg sjedala preklopivog u omjeru 60/40, Trax ima suvozačevo sjedalo koje se može posve ravno
preklopiti.

Ponuda motora uključuje dva benzinca - 1,4-litarski s turbopunjačem te 1,6-litarski kao i 1,7-litarski dizelski motor. Manji benzinac dolazi sa 6-stupanjskim ručnim prijenosom a snaga mu je 140 KS uz 200
Nm okretnog momenta. Dizelaš iz novije generacije ima 1,7-litara, 130 KS i okretni moment od čak 300 Nm.

Svi pogonski sustavi s ručnim mjenjačem dolaze s funkcijom Start/Stop. 1,7-litarski dizelski i 1,4-litarski turbobenzinski motor također će se dolaziti sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem. Sustav pogona na sve kotače dostupan je s varijantama opremljenima 1,4-litarskim turbobenzinskim ili 1,7-litarskim dizelskim motorom.

Traxova unutrašnjost upotpunjena je korisnim i praktičnim značajkama kao što je skup instrumenata u kojemu se digitalni pokazivači kombiniraju s analognim zaslonima.

Cijeli je niz standardnih pasivnih i aktivnih sigurnosnih sustava usmjeren zaštiti putnika. Trax će tako biti opremljen sa šest zračnih jastuka, elektroničkom kontrolom stabilnosti (ESC) s pomoći pri kretanju na uzbrdici (HSA), kontrolom proklizavanja (TC) i ABS-om selektroničkom raspodjelom sile kočenja. Pomoć pri stabilizaciji prikolice (TSA) i kontrola silaska niz nagib (HDC) standardne su značajke već kod modela sa srednjim paketom opreme.

Chevrolet Trax će se premijerno prikazati na salonu automobila u Parizu, a i sama se prodaja očekuje vrlo brzo, već jesenskih mjeseci. Ono što se također očekuje je, u odnosu na konkurenciju, povoljnija cijena. (GI)
 


Podijeli: Facebook Twiter