TPS zaposlio deset radnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proizvodac poljoprivredne mehanizacije i autodijelova TPS-Labinprogres pocetkom mjeseca zaposlio je deset mahom mladih radnika koji su dosad bili dio vojske od preko 1.400 osoba iz evidencije lokalne ispostave biroa rada. Angažirani su, kako doznajemo od direktora tvrtke Tomice Crnca, zbog lansirane serijske proizvodnje novih projekata u programu automobilskih kucišta turbokompresora i nosaca motora.

Tvornica iz Dubrove - koja posluje u sklopu Cimos grupe i s 275 djelatnika najveci je proizvodni pogon na Labinštini - ovom je zgodom koristila poticaje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Uvjeti su da poslodavac primi radnike na najmanje godinu dana, što je TPS i ucinio, te da lani nije otpuštao. U TPS-ovoj autoindustiji, prenosi nam Crnac, trenutno gotovo sve linije funkcioniraju u tri, odnosno tzv. cetiri smjene, što podrazumijeva i rad subotom te nedjeljom. I na poljoprivrednom programu radi se pojacano, povremeno u dvije šihte.



- Pocetak sezone u poljoprivrednom segmentu ove godine malo kasni, no krajem ožujka ekstremno je živnulo na domacem tržištu. Autoindustrija globalno bilježi pozitivan trend, ponajviše zahvaljujuci brazilskom, ruskom, indijskom i kineskom tržištu, veli Crnac. Istice da je tvrtka u prvom kvartalu u plasmanu poljoprivredne mehanizacije ostvarila planirano na tržištima izvan za nju tradicionalnog podrucja bivše Jugoslavije. Od ukupne prodaje, naime, cak 45 posto otpada na izvoz u zemlje Europske unije te Tursku i Brazil.

- To je u skladu sa strategijom tvrtke. Nije, doduše, rijec o velikim kolicinama, vec o pocecima, a za uhodati tržište i razviti prepoznatljivosti proizvoda treba još mnogo ulagati, ponajprije u marketing i servisnu mrežu, objašnjava prvi covjek TPS-a.



- Dodatno cemo zapošljavati u drugoj polovici godine, kada krece serijska proizvodnja još nekoliko projekata iz autoprograma, ali i novih proizvoda u onom poljoprivrednom, poput traktora Tuber 50 te prikljucaka za traktore i motokultivatore. Teško mi je zasad govoriti o brojkama jer mnogo toga, naravno, ovisi o potrebama naših kupaca, najavljuje Crnac.

U sijecnju je, podsjetimo, za naš list izjavio da ce, prema projektima i narudžbama u oba programa - poljoprivrednom i automobilskom, koji podjednako sudjeluju u proizvodnji - u dvije godine zaposliti stotinjak djelatnika, što jako odzvanja u vremenima sve dužih redova pred burzom rada. TPS je lani povecao prodaju za 20-ak posto u odnosu na prethodnu godinu. Toliko je, zahvaljujuci proboju na nova tržišta, usprkos globalnom padu proizvodnje, poboljšan plasman poljoprivredne mehanizacije.


Podijeli: Facebook Twiter