Tour de France: Orici momčadski kronometar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Australska momčad Orica Green Edge pobjednik je četvrte etape jubilarnog stotog izdanja biciklističke utrke Tour de France, koja se vozila danas u duljini od 25 km sa startom i ciljem u Nici.

Ovakvim ishodom žutu je majicu preuzeo njezin kapetan Simon Gerrans, koji je tako nakon pet godina suše u dva dana osvojio dvije etape na najpoznatijoj svjetskoj utrci.

U ponedjeljak je u fotofinišu bio bolji od Slovaka Petera Sagana, danas je stigao do trijumfa vozeći s ostatkom momčadi prosječnom brzinom od 57,885 km/h. Tim ishodom Gerrans je zasjeo na čelo ukupnog poretka s istim vremenom kao i dvojica njegovih momčadskih kolega - Južnoafrikanac Daryl Impey i Švicarac Michael Albasini.

Drugo mjesto pripalo je belgijskoj momčadi Omega Pharma-Quick Step koja je za pobjednicima zaostala 75 stotinki sekunde, dok je treći bio britanski Team Sky s tri sekunde sporijim vremenom od Australaca. Kako je Saxo-Tinkoff osvojio četvrto mjesto s devet sekundi zaostatka za pobjednicima, u obračunu dvojice ponajvećih favorita za konačnu pobjedu Christopher Froome dobio je tako šest sekundi prednosti ispred Alberta Contadora.

Sutra je na rasporedu peta etapa, 228,5 km dugačka dionica od Cagnes-sur-Mera do Marseillea u kojoj će opet na svoje doći najbrži sprinteri. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter