Tour de France: Majka drugi put, Đurasek odličan 17.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poljski biciklist Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) pobjednik je 17. etape ovogodišnjeg Tour de Francea, vožene od Saint-Gaudensa do vrha uspona na Pla d'Adet u dužini od 124.5 kilometara, a tijekom koje su vozači morali svladati četiri teška uspona u Pirenejima.

Majka je do svoje druge etapne pobjede na Touru, najbolji je bio i u 14. etapi, stigao u vremenu od 3:35.23 sata, 29 sekundi zaostao je drugoplasirani Talijan Giovanni Visconti (Movistar), dok je treći ciljem prošao još jedan Talijan, vodeći u ukupnom redoslijedu Vincenzo Nibali (Astana) s 46 sekundi zaostatka.

Hrvatski predstavnik Kristijan Đurasek (Lampre) u 17. je etapi ostvario svoj najbolji rezultat u dosadašnjem tijeku utrke, zauzevši 17. mjesto s 2.05 minuta zaostatka za Majkom.

Đurasek i Majka bili su dijelom skupine od 20-ak vozača koja se izdvojila iz glavne skupine početkom prvog uspona dana na Col du Portillon i koja je na početku posljednjeg, 10.2 kilometara dugačkog uspona na Pla d'Adet imala nešto više od dvije minute prednosti u odnosu na peloton. No, ta se skupina početkom posljednjeg uspona raspala, a najviše snage imali su Majka i Visconti, dok su ostale redom prestizali favoriti za ukupnu pobjedu. Đuraseka su Nibali i Peraud pretekli oko tri kilometra prije cilja, uskoro su ga dostigli i prestigli i Pinot, Bardet, Van Garderen i Valverde, pa je 27-godišnji Varaždinac na cilj stigao kao 17.

Četiri dana prije završetka Toura Nibali je još povećao svoju prednost u ukupnom redoslijedu, sad ima 5.26 minuta bolje vrijeme od drugog Španjolca Alejandra Valverdea (Movistar), te 6.00 minuta ispred trećeg Francuza Thibauta Pinota (FDJ.fr). Đurasek je popravio plasman za pet mjesta i sad je 48. s 1:56.09 sati slabijim vremenom od Nibalija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter