Tour de France: Costi druga etapna pobjeda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Portugalac Rui Alberto Costa, član Movistara, pobjednik je 19. etape jubilarnog, stotog izdanja Tour de Francea, koja se u duljini od 204,5 km vozila od Bourg d'Oisansa do Le Grand Bornanda.

Druga je to ovogodišnja etapna pobjeda na Touru za portugalskog biciklista koji je, nakon što se u utorak prvi popeo na Gap, danas najbolje svladao trasu koja je u sebi imala pet zahtjevnih alpskih uspona.

Iza Coste ciljem je prošao dvojac iz Radioshacka, Nijemac Klöden i Belgijanac Bakelants, dok je vlasnik žute majice Christopher Froome stigao u grupici koja je za Portugalcem zaostala 8.40 minuta. S obzirom da su njegovi najbliži pratitelji ciljem prošli u istom vremenu, Britanac je zadržao više od pet minuta prednosti ispred ostatka društva koje predvode Contador i Quintana.

Do kraja Toura preostale su još dvije etape, a sutra će biciklisti imati posljednji brdski ispit, 125 km dugačku dionicu sa startom i ciljem u Annecyju.

Rezultati 19. etape: 1. Rui Alberto Costa (Por, Movistar) 5:59.01, 2. Andreas Klöden (Njem, Radioshack) +0.48, 3. Jan Bakelants (Bel, Radioshack) +1.44, 4. Alexandre Geniez (Fra, FDJ) +1.52, 5. Daniel Navarro (Špa, Cofidis) +1.55.

Ukupni poredak: 1. Christopher Froome (VBr, Sky) 77:10.00, 2. Alberto Contador (Saxo) +5.11, 3. Nairo Quintana (Kol, Movistar) +5.32, 4. Roman Kreuziger (Češ, Saxo) +5.44, 5. Joaquin Rodriguez (Špa, Katjuša) +5.58. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter