Toulouse: Oslobodeni svi taoci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetiri taoca što ih je u srijedu ujutro oteo muškarac koji se predstavio kao clan Al Kaide u jednoj banci u Toulouseu oslobodena su, prenosi France presse. Najprije u oslobodene dvije taokinje, nakon cega je policija pregovarala o puštanju preostale dvojice zatocenih.

Policija je u meduvremenu otkrila identitet otmicara, koji je porucio da otmicu nije pocinio zbog novca vec zbog svojih vjerskih uvjerenja, prenio je državni odvjetnik Michel Valet, nazocan na mjestu dogadaja.

Nakon što je otmicar pustio dvije taokinje, policija je nakon pregovora krenula u akciju spašavanja ostalih talaca. Svi su taoci prošli bez ozljeda i na sigurnom su, rekao je za France presse glasnogovornik banke.

Muškarac, koji se predstavio kao clan al Kaide, u banku je upao jutros oko deset sati, otevši potom cetiri osobe, medu kojima je bio i direktor banke. Ispalio je hitac u zrak, ne ozlijedivši pritom nijednog taoca.

Sestra otmicara, ciji je identitet otkriven u meduvremenu, za France presse je rekla da je njezin 26-godišnji brat neuravnotežen te da se boji vanjskog svijeta. Iz izvora bliskih policiji doznaje se da otmicar boluje od shizofrenije te da je otmicu pocinio u stanju psihicke neuravnoteženosti, s obzirom na to da je prekinuo s dotadašnjom redovitom terapijom.


Podijeli: Facebook Twiter