Tottenham smijenio Redknappa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Engleski nogometni prvoligaš Tottenham Hotspur, clanovi kojega su i trojica hrvatskih reprezentativaca Luka Modric, Vedran Corluka i Niko Kranjcar, smijenio je menadžera Harryja Redknappa koji je vrlo uspješno vodio momcad s White Hart Lanea u protekle cetiri sezone.

"Ovo je bila vrlo teška odluka kako za upravu, tako i mene. Harry je došao u klub u vrijeme kada su nam njegovo iskustvo i znanje bili od iznimne važnosti, a odluka o razlazu nikako ne umanjuje odlican posao koji je napravio i na kojemu mu zahvaljujem", objavio je predsjednik Tottenhama Daniel Levy na Tottenhamovoj internetskoj stranici.

Redknapp je Tottenham preuzeo u listopadu 2008. godine kada se klub nalazio na posljednjem mjestu ljestvice sa samo dva osvojena boda iz osam utakmica. U toj prvoj sezoni odveo je momcad do sredine ljestvice, te finala Liga kupa, da bi u sezoni 2009./2010. izborio plasman u Ligu prvaka po prvi put u klupskoj povijesti.

Prošle sezone je Tottenham igrao u cetvrtfinalu najjaceg nogometnog natjecanja, da bi ove sezone momcad zauzela cetvrto mjesto i nesretnim spletom okolnosti ostala bez nastupa u Ligi prvaka u sljedecoj sezoni.

"U potpunosti sam uživao na klupi Spursa i ponosan sam na svoj rad. Imali smo cetiri fantasticne sezone tijekom kojih smo u nekim razdobljima igrali nogomet koji oduzima dah. Žao mi je što odlazim, ali želio bih zahvaliti igracima, djelatnicima i navijacima na odlicnoj podršci koju su mi pružali", objavio je Redknapp.

Redknapp je bio glavni kandidat za preuzimanje dužnosti engleskog izbornika nakon ostavke Fabija Capella ranije ove godine, ali su se celnici FA-a na kraju odlucili za donedavnog menadžera West Bromwich Albiona Roya Hodgsona.

Nakon što je Redknapp postao kandidat za engleskog izbornika, forma momcadi s White Hart Lanea je dramaticno oslabila, te je momcad skliznula s trece na cetvrtu poziciju na ljestvici. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter