Tot ostaje trener iduće dvije godine!

Prvonagrađeni rad Katušić Kocbek arhitekata uvodi aleje i drvorede (Društvo arhitekata Istre)
Prvonagrađeni rad Katušić Kocbek arhitekata uvodi aleje i drvorede (Društvo arhitekata Istre)

U osjetljivom periodu završnice sezone tijekom koje je Istra 1961 konačno, nakon dva stresna proljeća, sasvim mirno osigurala prvoligaški ostanak, u Pulu je iz SAD-a stigao izvršni direktor kluba Michael Glover. Važan je to podatak, prije svega u kontekstu korištenja komotne bodovne situacije za što ranije definiranje planova za iduću sezonu, koje je uz posredstvo čelnog čovjeka kluba puno lakše efikasno posložiti i provesti. Tim više što se kroz proteklih nekoliko tjedana javilo nekoliko različitih faktora koji su naslutili moguće otežavajuće okolnosti na putu najavljenog napretka pulskog prvoligaša.

Prvo se osvrnuo na odbijenu licencu u prvom krugu HNS-ovog licenciranja, koju je u posljednjem razgovoru za naš list najavio kao formalnost.

- Nekoliko je razloga što smo ostali bez licence u prvom krugu, jer radi se o kompleksnom procesu. Nakon što smo predali potrebnu dokumentaciju, dobili smo povratnu informaciju o stvarima koje treba izgladiti. Ostala su otvorena neka pitanja oko plana poslovanja koji je trebalo podnijeti, tražili smo pojašnjenja za neke dugove prema bivšim igračima, te vodili određene rasprave o postupanju s imovinom koju posjedujemo i obvezama koje smo dužni ispuniti. Surađivali smo sa Savezom na rješavanju tih pitanja i pozitivan ishod nije nikada bio upitan, a važnije od brzine ishodovanja licence bilo nam je da temeljito i korektno ispunimo sve obaveze – pojasnio je Glover.

U međuvremenu je do svojevrsnog potresa došlo i u okruženju prve momčadi, nakon što je trener Marijo Tot priznao kako se zbog rasprave oko minutaže igrača iz omladinskog pogona umalo rastao s čelnicima Istre 1961. Kasnije je u više navrata napomenuo da je stvar izglađena, no riječ je o situaciji koja nije bila nimalo bezazlena u kontekstu već uzdrmane stabilnosti stručnog kadra.

- Moji razgovori s trenerom su privatna stvar. Mogu samo reći da se i trener Tot i ja slažemo oko toga da mladi igrači trebaju dobiti priliku da pokažu što mogu na višoj razini, kako bi klub procijenio njihove mogućnosti i potencijalne uloge u Istri 1961. Također je važno da svi naši mladi igrači, koji ove sezone postižu izvrsne rezultate u svojim kategorijama, vide kako klub planira davati šansu mlađima i da tome streme u budućnosti. Oko toga nikada nije bilo neslaganja s trenerom – odgovorio je Glover, pa dodatno pojasnio svoj odnos s trenerom Totom.

- Priču oko toga da je skoro otišao iz kluba već je on sam pojasnio. Marijo je vrlo strastven trener i nakon poraza od Lokomotive emocije su ga nadjačale, no dan nakon toga imali smo vrlo ugodan razgovor oko planova za budućnost. Štoviše, morate znati da nam je prvotno potpisan ugovor obostrano davao mogućnost da prekinemo suradnju 31. svibnja ove godine. Ovog tjedna ukinuli smo tu mogućnost i time ušli u novu dvogodišnju suradnju. Dakle, Marijo Tot ostaje trener Istre 1961 iduće dvije godine, a nadam se i duže. Marijo Tot je ponosan što vodi Istru 1961, a mi smo ponosni što ga imamo za trenera. Obojica se veselimo uspješnom završetku ove sezone, te poduzimanju svega potrebnog kako bismo poboljšali momčad i učinili je konkurentom za prva četiri mjesta u idućoj sezoni – podvukao je Glover. (Dameo RAMIĆ-KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter