Torta se seli, umjesto nje mol za megajahte?


Zgrada ACI-jeve marine na pulskoj rivi, popularna Torta, uskoro bi mogla biti preseljena na novu lokaciju unutar pulskog zaljeva, ekskluzivno je za Glas Istre potvrdio novi predsjednik uprave ACI-ja Bruno Bonifačić nakon jučerašnjeg sastanka s gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem. Bonifačić kaže da je ideja niknula u razgovoru s pulskom gradskom vlasti dok je u tijeku izgradnja sustava oborinske i fekalne odvodnje.

- U pulsku Tortu je stari saziv menadžmenta ACI-ja investirao dosta novca, no u nesretno vrijeme, kada je pulska riva išla u rekonstrukciju pa stoga nisu postignuti sjajni rezultati… Koliko sam upoznat, sadašnje stanje Torte se ne uklapa ni u novi koncept uređenja rive. Mi smo za da se Torta izmjesti te da se na postojećoj lokaciji osigura privezište za megajahte, kaže Bonifačić.

U Pulu je došao da bi s gradonačelnikom razgovarao o razvoju rive na kojoj je smještena i ACI-jeva marina, jer ACI, veli, mijenja strategiju.

Zainteresiran je da dio rive oko mola Istra također bude pod njihovom kontrolom. "Suglasni smo da ACI gospodari tim dijelom pulske rive da bismo što kvalitetnije mogli prihvatiti velike brodove. Trebamo vidjeti što će se dogoditi s Katarinom jer ne isključujemo ni mogućnost suradnje s Dankom Končarom po pitanju marina. Moguće je da se napravi zajednički koncept cijele uvale tako što bismo mi uputili dio nautičara na Katarinu, a da pritom megajahte dođu na ekskluzivni vez tik uz Arenu", izjavio je Bonifačić.

Bonifačić i Miletić su jučer pregledali skicu idejnog rješenja nove pulske rive i razmatrali mogućnost i lokacije za izmještaj Torte. Zajednički im je stav da bi ACI mogao investirati u pulsku luku da bi nautički turizam u gradu dobio na kvaliteti.

- U prostornom planu Pule koji je na snazi ne vidi se da je ta lokacija na kojoj je danas ACI-jeva Torta predviđena kao luka u kojoj bi bila smještena marina. Nautički turizam je predviđen kod Katarine. No, drago mi je da u ACI-ju ima volje za zajedničko razmatranje ideja te da možemo razgovarati o toj temi. Grad Pula želi imati partnerske odnose s ACI-jem. Znamo što znači nautički turizam za cijelu Hrvatsku pa tako i Istru i Pulu. Vjerujem da ćemo pronaći zajedničko rješenje na zadovoljstvo Pule i ACI-ja, istaknuo je Miletić. (C. B. GALIĆ, snimio M. ANGELINI)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter