Torresu Zlatna kopacka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolski napadac Fernando Torres, prvi igrac koji se upisao medu strijelce u dva uzastopna europska finala, dobitnik je i Zlatne kopacke za najboljeg strijelca Europskog nogometog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Iako je Torres medu šest igraca koji su na Europskom nogometom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini zabili po tri gola i medu dvojicom koji su imali i po jednu asistenciju pripala mu je Zlatna kopacka jer je igrao najmanje vremena.

Najbliži mu je bio Mario Gomez (Njemacka), koji je takoder zabio tri gola i imao jednu asistenciju ali u više vremena igre.

Prema pravilima UEFA-e ako više igraca postigne isti broj pogodaka, gledaju se ostvarene asistencije, a ako su igraci i po tom mjerilu izjednaceni gleda se broj minuta provedenih u igri.

Torres, koji je zabio dva gola u skupini protiv Irske i jedan u finalu protiv Italije igrao je ukupno 189 minuta, a Gomez 282 minute.

Po tri gola dali su i Mario Balotelli (Italija), Cristiano Ronaldo (Portugal), Alan Džagojev (Rusija) i Mario Mandžukic (Hrvatska).

Reprezentacija Španjolske je u finalu Europskog nogometnog prvenstva na Olimpijskom stadionu u Kijevu pobijedila Italiju 4:0 (2:0), postavši prva reprezentacija na svijetu koja je spojila tri velika naslova, ali i prva koja je obranila europski naslov. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter