Tornado pogodio jug Italije

Tornado u Tarantu
Tornado u Tarantu

Dramatične su posljedice tornada koji je prohujao jugom Italije. Kako javljaju talijanski mediji, jedan je radnik poginuo, a četrdesetak je ljudi ozlijeđeno u naletima orkanskog juga na područjima gradova Taranto i Statte.

Radnik obližnje tvornice Ilva nestao je u moru kada se dizalica kojom je upravljao uslijed naleta vjetra srušila u more. Ozlijeđeni su pregledani u lučkoj ambulanti, većina je prošla s lakšim ozljedama, a troje unesrećenih koji su bili u kritičnom stanju prevezeno je u obližnju bolnicu. Ozlijeđeno je i devetero učenika škole u Statteu, no na svu sreću prošli su samo s lakšim ozljedama.

U povijesnoj jezgri gradića Statte dvije su zgrade potpuno srušene, a veliki broj ih je ostao bez krovova. Bujica i snažan vjetar vrlo su brzo poharali grad. Stotine automobila potpuno su uništene, a ogromna pijavica raznosila je poput igračaka stoljetna stabla, krovove kuća i kontejnere.

U pokrajini Puglia zbog obilnih kiša i jakog vjetra dogodila se teška prometna nesreća - u frontalnom sudaru poginule su četiri osobe. Uslijed prekida opskrbe električnom energijom tijekom prijepodneva u prekidu je bio i željeznički promet, koji se, kako javljaju mediji, tijekom poslijepodneva djelomično normalizirao. (G. J.)


Podijeli: Facebook Twiter