Torcida poslala vaučere na Ustavni sud

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Klub navijača Torcida poslao je danas Ustavnom sudu Republike Hrvatske zahtjev za pokretanjem postupka ocjene ustavnosti i zakonitosti Zaključaka Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja u sportu i odluka Izvršnog odbora HNS-a kojim se bez "vaučera" zabranjuje dolazak gostujućim navijačima.

"U slijedećim danima organizirat ćemo prikupljanje potpisa svih zainteresiranih građana koji se žele priključiti ovom našem zahtjevu, te ćemo nakon toga sve te zahtjeve pojedinačno protokolirati na Ustavni sud.

Posebno pozivamo sve navijače Hajduka i pripadnike Torcide da nam se pridruže u ovoj borbi protiv sustava. Podržite našu akciju i zbog naših šest pripadnika koji nevini leže u Remetincu i koji su bez dokaza i mogućnosti da iznesu bilo kakvu obranu osuđeni na 30 dana istražnog zatvora.

Njihova krivnja je samo u tome što vole Hajduk i što su spremni svoj klub podržati na gostovanju", stoji u pozivu objavljenom na internetskim stranicama Torcide.

Torcida je putem Facebooka pozvala ne samo navijače Hajduka nego i pripadnike drugih navijačkih skupina, ali i sve građane da im se pridruže u ovoj borbi.

"Jedan zahtjev ne čini nikakvu razliku. Sto istih zahtjeva možda natjera nekoga da baci pogled kroz par godina. Mi želimo poslati na Ustavni sud tisuće i tisuće istih zahtjeva", stoji, između ostalog, u poruci Torcide. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter