Toplo-hladno izludivanje publike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najveci ovoljetni open-air party u Istri koji se u petak održao u Amfiteatru Monvija prošao je i više nego uspješno - kišni oblaci koji su tog dana opasno prijetili do veceri su jednostavno nestali, a Amfiteatar Monvija bio je gotovo pretijesan za sve one koji su došli poslušati dvojicu svjetski poznatih house i breakbeat DJ-a, Desyna Masiella i Jamesa Zabielu. Velika posjecenost ovog partyja ne cudi jer je nastup ove dvojice britanskih DJ-a u petak ujedno bio jedini veci party sa zvucnim imenima elektronske glazbe koji se ovog ljeta održao u Istri.

Oni željni kvalitetne elektronske glazbe mogli bi kazati kako je elektronska scena prošlog ljeta ipak bila bogatija, primjerice, u Monviju su tada nastupili Carl Cox i John Digweed, pa bi se na prvi pogled moglo uciniti kako ponuda open-air partyja u Istri polako uzmice. No, u petak su Desyn Masiello i James Zabiela dokazali upravo suprotno, a velik broj okupljenih takoder svjedoci zainteresiranosti publike za gostovanja poznatih imena svjetske elektronske scene.

Desyn Masiello svoj je nastup poceo nešto poslije ponoci i ubrzo rasplesao publiku svojim kombinacijama housea i progressiva uz izražene melodicne linije. Njegov nastup trajao je gotovo do tri sata u noci kada se na pozornicu popeo James Zabiela, ujedno glavna zvijezda veceri. Važno je napomenuti kako ovo dvoje DJ-a njeguje poseban, gotovo atipican stil elektronske glazbe.



Tako je Zabiela svoj nastup vodio po nacelu toplo-hladno: prvo bi publiku rasplesao izraženim basovima, a zatim bi istu primirio laganim ritmovima ili mixevima popularnih pjesama, primjerice onih americkog glazbenika Mobyja. Takoder, Zabiela je u petak tijekom svog nastupa koristio i elemente drum'n'bassa, breakbeata, electra i techna.

Osim Zabiele i Masiella u petak su na ovom open-air partyju nastupila i dvojica domacih DJ-a - Unique i Bebetto, a nakon Amfiteatra, zabava se za one izdržljivije preselila u rovinjski klub Mojito gdje je održan after-party. Cestitke organizatorima treba uputiti i zbog kvalitetnih svjetlosnih efekata i projekcija na cak tri velika video zida, a vrucoj su atmosferi u petak dodatno pridonijele i dvije atraktivne plesacice.

Napomenimo još kako je na ovaj party svoj dolazak, nakon nastupa u Areni bila najavila pjevacica Joss Stone, no ona se tog petka ili jako dobro skrila te tako izbjegla naš fotoobjektiv, ili je jednostavno zbog umora nakon nastupa odlucila provesti mirnu noc u hotelu.


Podijeli: Facebook Twiter