Toplinski val u iduca cetiri dana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U iduca cetiri dana opasnost od toplinskog vala bit ce povecana u cijeloj Hrvatskoj, osobito u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije, a gotovo posvuda se ocekuju tople noci, osim u gorskim krajevima, upozorio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u prognozi od 7. do 10. srpnja.

U subotu, 7. srpnja, bit ce suncano uz malo oblaka, a samo u Istri i na širem rijeckom podrucju ponegdje je moguc jaci razvoj oblaka uz pljusak i grmljavinu. Vjetar ce biti slab, na otvorenom moru sjevernog dijela Jadrana do umjeren sjeverozapadnjak, a poslijepodne uz obalu srednjeg i južnog Jadrana mjestimice umjeren jugozapadnjak.

Jutarnja temperatura bit ce izmedu 16 i 21 stupnjeva, na Jadranu od 22 do 27 stupnjeva, a najviša dnevna od 30 do 35 stupnjeva, u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije od 35 do 38 stupnjeva, zbog cega ce tamo opasnost od toplinskog vala biti velika, dok ce u ostatku Hrvatske biti umjerena.

Osobito suncano bit ce u nedjelju, 8. srpnja i ponedjeljak, 9. srpnja, puhat ce slab vjetar, u nedjelju umjereni jugozapadnjak, a na Jadranu ce puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Bit ce sparno i u vecini krajeva vrlo vruce. I u nedjelju i ponedjeljak opasnost od toplinskog vala bit ce velika, u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije i vrlo velika, a gotovo posvuda se ocekuje topla noc, osim u gorskim krajevima.

U utorak, 10. srpnja u kopnenom podrucju ocekuje se porast naoblake, a u sjeverozapadnim i sjevernim krajevima ocekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina. Potkraj ponedjeljka vjetar ce okrenuti na sjeverac i sjeverozapadnjak, a potkraj utorka na Jadranu ce okrenuti na buru.

Vrijeme ce biti ugodnije i malo manje vruce, ali ce i dalje postojati umjerena opasnost od toplinskog vala u vecem dijelu Hrvatske, dok ce u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije biti velika. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter