Topli obroci za više od 270 školaraca

Učenici će ubuduće imati zdrave školske marende
Učenici će ubuduće imati zdrave školske marende

U Osnovnoj školi Centar jučer je službeno otvorena nova školska kuhinja s blagovaonicom. Riječ je o investiciji vrijednoj više od milijun kuna. Ovom svečanom činu, uz ravnateljicu škole Melitu Milić, Grad Pulu predstavljali su pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, a sudjelovali su i brojni drugi uvaženi gosti, učenici i njihovi profesori.

Promocija pravilne prehrane

Grad iz svog proračun svake godine izdvaja značajna sredstva za kapitalna ulaganja, tekuće i investicijsko održavanje osnovnih škola čiji je osnivač.

- Samo u ovoj godini uloženo je više od 3,5 milijuna kuna u podizanje standarda školstva, istaknuo je pročelnik Matić i dodao da je veliki dio tog iznosa, čak milijun kuna, ove godine investiran u rekonstrukciju i adaptaciju kuhinje s blagovaonicom i pomoćnim prostorijama upravo Osnovne škole Centar.

- Grad Pula u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije kontinuirano radi na promociji pravilne prehrane te kuhanih i zdravih obroka za učenike svih 11 osnovnih škola, istaknula je Krizmanić Marjanović i dodala da je Grad s tim ciljem ove godine investirao više od 1,6 milijuna kuna u rekonstrukciju i opremanje još dvije školske kuhinje, i to u osnovnim školama Centar i Kaštanjer.

Adaptiran i dio škole

Ovu priliku da se zahvali svima zaslužnima za realizaciju ovoga za školu i njezine učenike značajnog projekta iskoristila je ravnateljica Milić.

- Hvala Gradu Puli na financijskoj podršci, izvođaču radova GIT-Varaždin d.o.o te arhitektici Suzani Despić koja je naše ideje uspjela pretvoriti u stvarnost, kazala je Milić. - Izuzetno me veseli činjenica da će više od 270 učenika od danas moći konzumirati tople i zdrave školske marende, za kraj je ponosno istaknula ravnateljica.

Radovi koji su obuhvatili rekonstrukciju djela prizemlja površine 213,6 četvornih metara trajali su od srpnja do konca rujna. Adaptiran je dio južnog kraka škole, koji uz spomenute radove na kuhinji, obuhvaća pomoćni prostori sanitarija i garderoba, spremište uz dvoranu, ulazni hol južnog tlocrtnog kraka i nadogradnju u razini prvog kata školske zgrade. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter