Topla večer istarskih pjesnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U samoj završnici današnje tople, emotivno nabijene večeri istarskih pjesnika u prepunoj općinskoj dvorani u središtu Ližnjana, već i letimičan pogled na 120-ak natiskanih ljubitelja domaće, čakavske beside i glazbe otkrivao je redom nasmijana, radosna lica.

- Meni je bilo prekratko, htjela sam još, spontano je na naknadnoj zakusci kazala jedna oduševljena gospođa.

Iznimno ugodan jednosatni događaj otvorio je legendarni Drago Draguzet čitanjem dviju svojih pjesama i sviranjem usne harmonike, a ovom je jedinstvenom čakavskom narodnom pjesniku i etno-instrumentalistu pripala čast i da zaključi ovaj raritetan umjetnički događaj sviranjem miha.

Labinski pisac i pjesnik Daniel Mohorović, osim čitanja vlastitih pjesama i kratkih proznih crtica iz njegova prozno poetskog kolaža "Hajka", razgalio je publiku humorom i sugestivnim glumačkim potencijalom, a toga nije manjkalo ni za nastupa temperamentne pjesnikinje Roberte Razzi, koja je pročitala nekoliko ljubavnih pjesama, ali i jednu o smrti i gubitku bliske osobe. Srednji i završni dio večeri pripao je velikim istarskim autorima i književnicima Dragu Orliću i Milanu Rakovcu.

U glazbenom dijelu u dva je navrata nastupila šesteročlana medulinska klapa Škerac, u kojoj petoricu pjevača predvodi umjetnička voditeljica Diana Mirković; otpjevali su pjesmu "Istrijanka moja mila", dok su Vedran Mijić za klavirom i pjevač Daniel Dražić izveli pjesmu Bruna Krajcara "Roža".

Sve zasluge za uspješnu poetsko-glazbenu večer, kao i za onu premijernu prošle godine na istom mjestu i u isto proljetno doba, pripadaju spisateljskom i životnom paru Nataliji Grgorinić i Ognjenu Rađenu te njihovoj ližnjanskoj Udruzi za proizvodnju kulture Zvona i nari. Manifestaciju su podržali Općina Ližnjan i županijski Odjel za kulturu, a medijski i Radio Pula. Ulaz je bio slobodan. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter