Topla jakna je najbolji modni adut

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Snijeg nas zna zateci i doma, a ne samo na zimskim skijaškim destinacijama. A vrijede li neka modna pravila i za snježne uvjete? Ugodno i toplo - to je najvažnije. Kada to sve skupa još i lijepo izgleda onda cemo sigurno biti zadovoljnije i samouvjerenije dok oko nas lebde snježne pahuljice.



Bez toplih jakni koje mogu biti sasvim kratke, do koljena ili cak do sredine listova nikamo ne treba ici. Neka budu podstavljene slojem perja ili poliesterskih vlakana ili neka imaju toplu unutarnju podstavu koja se lako može skinuti pa ce vam biti korisne i kada malo zatopli. Uvijek je dobro kada jakna ima puno džepova. Neka ima i laštik oko ruke tako da se sprijeci prodor hladnog zraka u unutrašnjost, a bilo bi super da ima i kapuljacu.



Posebna misija je odabir boje. Valjda nema niti jedne nijanse neke boje koju necete uspjeti naci u nekoj trgovini. Tu je klasika crnog i bijelog iako mi se cini da uz bijeli snježni pokrivac idu jarke boje uz koje možete za kontrast obuci bijele hlace i bijelu dolcevitu. Boja ciklame, plava boja neba bez oblacka, ferrari crvena ili nijanse lavande su tek neki od mogucih odabira. Ako ste za smirenije tonove bordo je vrlo zahvalna jer dobro joj pristaju mnoge boje. Ali i boja meda ce biti malo drugacija. Vec i samo sjaj materijala može jako promijeniti neku sasvim obicnu boju. Ako se jakni mogu skinuti rukavi i ona se pretvori u prsluk to je takoder dobro jer imate dva komada odjece.



Šalovi, kape i rukavice su obavezni. Za šetnju nekim mjestašcem prekrivenim snijegom neki ce se odjenuti kao za uobicajeni dir po gradu, ali onda neka ne zaborave na slojevito odijevanje. I ono posebno važno - neka vam noge budu u toplom makar to znacilo da cete hodati u planinarskim gojzericama. Neka i hulahopke budu deblje ili ispod hlaca. Možete navuci neke štosne, šarene vunene dokoljenke i tajice. Crne uske elasticne hlace bit ce jako dobro rješenje jer što god na njih obucete sve ce dobro pristajati.



Za boravak u toplim prostorima uz ognjišta i kamine tipujte na pletivo od cega može biti i haljina. Ili na toplu jednobojnu maju obucite dugu suknju od tkanine u škotskom uzorku. Nakon što ste morale biti stalno ubundane bit ce pravo osvježenje opet biti ženstvene.


Podijeli: Facebook Twiter