Top trendovi mobilnih tehnologija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

MobilityDay konferencija danas je u Zagrebu okupila oko 350 sudionika iz Hrvatske i regije na središnju temu koja je ove godine vezana uz mobilna rješenja i pametne uređaje povezane kroz računalni oblak.   

Ovogodišnji 6. MobilityDay imao je četiri smjera predavanja, s posebnim novim smjerom posvećenim pametnim uređajima. Sudionici su mogli saznati niz novosti vezanih uz Windows 8 i Windows Phone 8 operativne sustave za telefone, tablet i surface uređaje. Predstavila su se i nova rješenja u području poslovne inteligencije na mobilnim uređajima, ali i niz tema vezanih uz multiplatformski razvoj aplikacija.

Posebna "poslastica" za sudionike bilo je predstavljanje rješenja studentskih timova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, koji su nastupali na ovogodišnjem Microsoftovom ImagineCupu. 

Kao svojevrsna najava raznovrsnosti tehnologije i sadržaja konferencije, dan je počeo panelom o mobilnim startupima. Tema panela "Potencijal malih ekrana za veliki posao" objedinila je poslovnu i tehnološku publiku pred kojom su razgovarali predstavnici brojnih domaćih startup tvrtki. Startup tvrtke pune su potencijala, a brojni primjeri pokazuju kako postoje talenti, ideje i volja da se ostvare veliki rezultati. 

Osim panela, predstavnicima startup tvrtki bila su namijenjena i predavanja na kojima su mogli naučiti i kako do bespovratnih sredstava za svoje projekte u sklopu poslovnog djela konferencije. 

U sklopu MobilityDaya održana je i akcija "Sit with me" (sjedni sa mnom) u organizaciji Girl Geek Dinners Hrvatska. Radi se o svjetskoj inicijativi kojom se poziva na vrednovanje i priznavanje važne uloge žena u kreiranju (tehnološke) budućnosti. Poruka koju inicijativa "Sit with me" šalje, predstavlja poziv na jače uključivanje žena u ICT sektor čime bi se osigurala mnogobrojnija i konkurentnija domaća računarska i ICT radna snaga. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter