Top izvođači na party brodovima

Na jednom brodu kultni drum'n'bass izvođač Goldie, ali i Doc Scott, Source Direct i MC Visionobi
Na jednom brodu kultni drum'n'bass izvođač Goldie, ali i Doc Scott, Source Direct i MC Visionobi

U sirjedu kreće prodaja ulaznice za party brodove na Dimensions festivalu, koji će se, nakon koncerta otvorenja u Areni 26. kolovoza, održati na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo od 27. do 30. kolovoza, dok se detaljan vozni red brodova može naći na linku http://www.dimensionsfestival.com/tickets/boat-parties/.

Organizatori najavljuju da će "posada i kapetani party brodova" biti vodeće svjetske izdavačke kuće, DJ kolektivi i mediji s techno, house, disco, elektro, bass, jazz, funk i soul glazbene scene (Eglo Records, Hessle Audio, Metalheadz, Giegling, Resident Advisor).

Brodovi zabave danonoćno će ploviti obalom pulskog zaljeva i nacionalnog parka Brijuni. U četvrtak 27. kolovoza, isplovit će Berlin Community Radio, brod popularne berlinske radio stanice koji će za DJ pultom ugostiti Malu, Kemala (Berceuse Heroique) i Telephones. Isti dan zaplovit će londonski Turf brod s Konom, Napperom, Remijem i specijalnim gostom, dok će vodeća londonska izdavačka kuća i klubska večer Electric Minds ugostit će Osunlade, Anthonyja Parasolea i Dolana Bergina. Dan kasnije 'kapetani' Sadar Bahar i Antal (Rush Hour), koji upravljaju brodom 'Soul In The Hole', pobrinuti za pravu disco i house brodsku feštu. Izdavačka kuća Eglo Records dovodi udaran trio Floating Points, Hunee i Alexander Nut.

I ove godine Dimensions festivalu će se pridružiti najveći svjetski magazin za elektronsku glazbu ("Resident Advisor"), čiju posadu čine Daniel Avery i Horse Meat Disco. Na subotnjem redu plovidbe, 29. kolovoza, brod na kojem se 'sukobljavaju' predstavnici Audio Asyluma iz Newcastela i Abandon Silencea iz Liverpoola, velikani housea i techna - Motor City Drum Ensemble i Jeremy Underground. Tog će dana iz festivalske luke isploviti i brod izdavačke kuće Dispatch Recordings, na čijem će se DJ pultu izmijeniti Zero T, DLR, Cern, Scar i MC Fokus. U nedjelju, posljednjeg festivalskog dana, 30. kolovoza, slijedi fina selekcija međunarodnog glazbenog projekta 22 Tracks i njihove kuratore - Lefto, Eliphino i Jon K. Metalheadz, dok će kultna drum?n?bass izdavačka kuća i njeni kapetani Goldie, Doc Scott, Source Direct i MC Visionobi provesti publiku na lekciju iz povijesti glazbe s posebno osmišljenim brodskim programom Metalheadz History Sessions.

Najistaknutija izdavačka kuća prošle godine, po izboru Resident Advisora, bila je Giegling, a nju će na posebnom brodu predstaviti Edward, Dustin i Konstantin. Pridružit će im se i brod glazbenog magazina Stamp The Wax, s Gerdom Jansonom, Robin Sure i Harrijem Pepperom. Mimo brodova, valja podsjetiti da će na velikom koncertu otvorenja Dimensionsa u srijedu 26. kolovoza u pulskom amfiteatru nastupiti Four Tet Live, Little Dragon i Floating Points, dok će iduća četiri dana i noći, na desetak bina, nastupiti stotine izvođača, od kojih je glavni gost rodonačelnik funka George Clinton (Parliament-Funkadelic), a u Pulu još dolaze Juan Atkins, jedan od začetnika techno glazbe, pa techno velikani, detroitski kolektiv Underground Resistance, zatim ključna figura house glazbe Lil Lois, dva iznimna britanska producenta Boddika i Loefah, pa ponovno Moodymann, dvojac Mount Kimbie. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter