Top 5 nacina za besplatna nocenja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

O da, i to je moguce! Ima nacina na koje možete prespavati na putovanjima, a da ne platite ništa. A najbolje od svega je što nije rijec o spavanju na klupi u parku. Neke od tih tehnika besplatnog spavanja ukljucuju to da se morate pridružiti nekom klubu ili mreži, ali što je to u usporedbi s onim što vas ocekuje, a to je besplatna nocenja. Na stranici reidsguides.com navedeno je kako možete putovati i uštedjeti novac:

? Besplatno nocenje za mir u svijetu
Doprinijeti svjetskom miru na nacin da se promice bolje razumijevanja medu narodima u svijetu ideja je mreže Servas. Svi zainteresirani putnici druže se medusobno, izmjenjuju iskustva, doprinose razumijevanju razlicitih kultura. Postoji mogucnost i razmjene gostoprimstva, ali nije obavezno.
Bez obzira koliko imate godina, koje ste seksualne orijentacije, Vjeroispovijesti, nacionalnosti u ovoj ste organizaciji dobrodošli. Postanite njihov clan, promicite mir i dobit cete besplatna nocenja.

? Spavanje u samostanu

Mnogi samostani u Europi nude mogucnost putnicima da prespavaju za nula kuna. Gostoprimstvo je jednostavno jedno od njihovih pravila. Takvi smještaji nalaze se u posebnom dijelu samostana, u kojem se mogu kretati posjetitelji. Samostani se rijetko nalaze u centru grada, obicno su izolirani što sa sobom nosi dodatne pogodnosti - jedinstveno iskustvo te upoznavanje i onih dijelova grada koje mnogi turisti nisu u mogucnosti vidjeti. Postoji i vodic Europe's Monastery and Convent Guesthouses: A Pilgrim's Travel Guide u kojem možete pronaci sve potrebne informacije.

? Nocenje u zracnoj luci
Spavanje u zracnim lukama više nije samo za siromašne i mlade backpackere. U današnje vrijeme ima ljudi svih dobi i financijskih mogucnosti koji su spavali na podu u zracnim lukama za nula kuna i odlucili su svoja iskustva o takvim avanturama podijeliti s ostalima. Na stranici sleepinginairports.net možete pronaci recenzije o spavanjima u zracnim lukama diljem zemaljske kugle, od onih najboljih pa do najpaklenijih, zabilježeni su svi detalji o cistoci, ljubaznosti osoblja, ponudi i mogucnostima te savjeti... Više: Vodic za spavace u zracnim lukama

? Dom na morskoj pucini
Ako volite ploviti, nemate ništa protiv avantura i novih iskustava možete se ukrcati na neki brod, pomagati posadi, ploviti, upoznavati nove destinacije i besplatno spavati. S obzirom da morate nešto raditi zauzvrat i nije totalno besplatno, ali nitko od vas nece tražiti novac! Na stranici floatplan.com možete pronaci sve o tome.

? Ti u moju kucu, a ja u tvoju

Zamjena domova još je jedan od nacina kako možete spavati negdje za nula kuna. Home swapping funkcionira na nacin da vi nekome posudite vašu kucu dok ste vi u njegovoj. Vi želite u London, a netko želi u Zagreb, zašto se ne bi zamijenili na tjedan ili dva!? A postoji i specijalizirana stranica: homeexchange.com pa provjerite što se sve nudi.


Podijeli: Facebook Twiter