Toyota je "najzeleniji" proizvodac auta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Toyota Motor Europe (TME) proglašen je Zelenim proizvodacem 2011. na godišnjem skupu Strategic Manufacturing, održanom u Düsseldorfu, u organizaciji World Trade Grupe.

Nagrada za zelenu proizvodnju dodjeljuje se kao priznanje tvrtki koja tijekom proizvodnje jasno pokazuje neusporedive performanse u zaštiti okoliša. Kako bi utvrdili kakvi su rezultati, strucnjaci prate studije proizvodnje tvrtki iz užeg izbora, po podrucjima kao što su: povecanje razine energetske ucinkovitosti, korištenje vode, minimiziranje otpada u proizvodnom procesu te uskladenost s propisima o zaštiti okoliša.

Žiri sastavljen od strucnjaka iz industrije pohvalio je Toyotin pristup zaštiti okoliša u proizvodnji, koji pokazuje cvrstu vezu s nacelom Toyotinog proizvodnog sustava (TPS). Toyota je lider u ocuvanju okoliša još od otvaranja prvih europskih proizvodnih pogona 1992.

Tada je postavljen Toyotin sustav upravljanja okolišem, te se u svakom od pet europskih proizvodnih pogona primjenjuju nacela proizvodnje "green, clean and lean" (zelena, cista i mršava). Na taj se nacin promice Toyotin proizvodni sustav s naglaskom na zbrinjavanje otpada.


Podijeli: Facebook Twiter