Toyota ce proizvoditi prius u Kini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Japanski proizvodac vozila Toyota Motor proizvodit ce hibridni model automobila prius i njegove kljucne dijelove u Kini kako bi potaknuo prodaju na najvecem tržištu automobila u svijetu, objavila je glasnogovornica tvrtke.

Time ce japanski proizvodac prvi puta u svojoj povijesti proizvoditi kljucne dijelove za automobile na hibridni pogon, poput motora i baterija, izvan Japana.

Toyota je u Kini proizvodila drugi model priusa, izvozeci kljucne dijelove iz Japana, da bi 2009. obustavila te aktivnosti.

"Povecanje prodaje ekološki prihvatljivih automobila u Kini sastavni je dio poslovne politike poduzeca", kazala je glasnogovornica Toyote Shiori Hashimoto, dodajuci da su proizvodnju odobrile kineske vlasti.

Poslovni dnevnik Nikkei izvijestio je da ce proizvodnja treceg modela priusa u Kini poceti najranije iduce godine, i to kroz zajednicko ulaganje Toyote i kineske tvrtke FAW Group Corp.

Kljucni dijelovi proizvodit ce se u centru za istraživanja i razvoj u Changshuu na istoku Kine, ali glasnogovornica japanske tvrtke nije htjela navesti gdje ce se montirati.


Podijeli: Facebook Twiter