Townshend žali što se pridružio The Who

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gitarist Pete Townshend izjavio je da bi volio da se nikada nije pridružio legendarnoj grupi The Who te kako misli da bi, unatoc bogatoj ostavštini benda, bio cak i bolji kao solo izvodac.

"Što bih ucinio drugacije? Nikad se ne bih pridružio bendu. Iako sam prilicno dobar grupni igrac i dobro podnosim život na cesti, loš sam u kreativnoj suradnji", rekao je Townshend za 'The Who: The Ultimate Music Guide', specijalno izdanje britanskog glazbenog casopisa Uncut.

Ustvrdio je da bi bio puno ucinkovitiji kao solo izvodac i producent na nacin kako je, primjerice, radio Brian Eno, te kako bi bio manje oštecena zdravlja.

"Moje uši, desno rame i zglob bili bi u znatno boljem stanju. U svim ostalim pogledima sam u izninmo dobroj formi", rekao je Townshend koji je 1964. zajedno s Rogerom Daltreyjem, Johnom Entwistleom i Keithom Moonom osnovao jednu od najboljih britanskih grupa 20. stoljeca - The Who.

Poznat po izuzetno energicnim nastupima, bend je imao mnoštvo hitova poput "I Can"t Explain", "My Generation", "A Quick One", "Happy Jack", "I Can See for Miles".


Podijeli: Facebook Twiter