Toni Nežić na daskama HNK u Zagrebu

Toni Nežić (Arhiva)
Toni Nežić (Arhiva)

Pulski bas Toni Nežić je preksinoć ulogom u operi "Agrippina" Georga Friedricha Händela, što je ovogodišnji zajednički projekt Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti (ADU), Akademije likovnih umjetnosti (ALU), Tekstilno-tehnološkog fakulteta i zagrebačkoga HNK-a, u HNK-u obranio diplomski rad na Muzičkoj akademiji.

Opera seria u tri čina

To je opera seria u tri čina koju je Händel skladao na libreto Vincenza Grimanija, praizvedena je u Veneciji 1709. uz izvanredan uspjeh i najnovija je to produkcija suradnje HNK-a i četiriju sastavnica zagrebačkoga Sveučilišta, u sklopu koje već sedmu godinu zaredom više od 250 zagrebačkih studenata na pozornici središnjeg nacionalnog teatra predstavlja svoje umjetničko stvaralaštvo.

- Iznimno sam zadovoljan kako je sve proteklo, sada slijedi odmor, a iz HNK-a su mi ponudili već neke manje uloge za dvije opere na jesen. Nadam se da će sve biti u redu i tako ću kao honorarac započeti suradnju s HNK-om. Nastojat ću ići i na razne tečajeve usavršavanja, već sam aplicirao za neke od njih vani. Imam 24 godine i moram reći da mi je sve to sjajno krenulo, nadam se da će se tako i nastaviti, kazao je Nežić.

Ansambl predstave

Redateljica predstave je Dora Ruždjak, dobitnica Nagrade hrvatskoga glumišta za najbolje redateljsko ostvarenje u 2015., a dirigent maestro Tomislav Fačini. Scenograf je Zlatko Kauzlarić Atač, kostimografi su studenti TTF-a pod mentorskim vodstvom Barbare Bourek, a oblikovatelj svjetla Marko Mijatović (ADU) pod mentorskim vodstvom Borisa Popovića. Producenti opere su Puljanin Marin Leo Janković i Danijel Popović. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter