Toni Kranjac najbolji u Bjelovaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Toni Kranjac (12), ucenik klarineta prvog razreda Osnovne glazbene škole Matka Brajše Rašana, osvojio je prvu nagradu u kategoriji puhaca na 48. Hrvatskom natjecanju ucenika i studenata glazbe i plesa za sjevernu Hrvatsku, koje se od 25. do 28. veljace održavalo u Bjelovaru.

- Klarinet sam poceo svirati prije cetiri godine u Gradskom orkestru i vježbao sam dva, tri sata na dan, a otkad sam se upisao u glazbenu školu vježbam i više, kaže Toni.

Na natjecanju je svirao etidu iz zbirke Luke Vlahovica, "Tango" Isaaca Albenitza i "Igru" ?eni Dekleve-Radakovic. Strucni žiri je njegovu izvedbu ocijenio najboljom u konkurenciji od 26 natjecatelja. Uspjeh je postigao pod mentorstvom profesora klarineta Toncija Trinajstica te uz klavirsku pratnju profesora tog instrumenta Hrvoja Puškarica.

- Imamo odlicnog ucenika i bit ce velika nada ako bude zainteresiran za daljnji rad. Treba pohvaliti i njegovog prethodnog mentora, voditelja Gradskog orkestra Franka Ružica, koji je uvelike olakšao moj rad, kaže Trinajstic.

Prvim mjestom u Bjelovaru Toni je stekao pravo sudjelovanja na državnom natjecanju koje ce se od 22. do 27. ožujka održati u Varaždinu.


Podijeli: Facebook Twiter