Tone & Tonka najavili Monte Librić

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Unatoč prijetećim oblacima koji su najavljivali kišu, u subotu je na uglu Ciscuttijeve i Flanatičke ulice održan predfestivalski program uoči 9. Monte Librića, koji će se održati od 19. do 24. travnja u Zajednici Talijana.

Program je bio naslovljen "Tone & Tonka osvajaju Monte Librić", gdje je na najmlađima zoran i zabavan način predstavljena ovogodišnja tema ovoga festivala dječje knjige - "ZvukBook". U toj veseloj scensko-glazbenoj igri sudjelovao je dječji zbor "Čarobna frula" s voditeljicom Tatianom Giorgi, Librice Iris Mošnja i Rea Korani te Tone & Tonka - novi likovi Monte Librića (Miroslav i Sedina Cerovac).

Tone kao visoki i Tonka kao niski zvuk atraktivnom izvedbom himne Monte Librića i pjesme "TonE & TonKa" uključili su sve sudionike i publiku u interaktivnu, dinamičnu igru koja spaja knjigu, čitanje i poeziju sa zvukom, ritmom i rimom.  

Mnoštvo znatiželjne publike, gdje su dakako najbrojniji bili oni najmlađi, s velikim je interesom promatralo tu veselu predstavu, a svim prolaznicima podijeljeni su letci s kojima na Monte Libriću ostvaruju dodatni popust od deset posto na jednu knjigu i već snižene sajamske cijene. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter