Tona namirnica za 11 pulskih obitelji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U humanitarnoj akciji "Jedna za druge", koja je u organizaciji udruge Naš san njihov osmijeh provedena prošli tjedan, Puljani su prikupili više od tone namirnica i higijenskih potrepština za 11 pulskih obitelji o kojima udruga trenutno skrbi.

Namirnice i ostale za život važne potrepštine na tržnicu, gdje su mladi humanitarci ove udruge imali štand, donosile su se tijekom pet dana. U nedjelju su u skladištu udruge vrijedni clanovi razvrstavali prikupljeno i slagali u pakete koji su punjeni sukladno broju clanova obitelji.

Valja istaknuti da ce prikupljeno clanovi udruge obiteljima dijeliti tijekom narednih mjeseci, što znaci da se ne radi o jednokratnoj pomoci.

Odsad tako u svoje redovne posjete obiteljima nece stizati samo s lijepom rijecju, vec ce zaslugom humanitarno osviještenih Puljana dolaziti i punih ruku. Podsjetimo, akcija je osmišljena po principu "jedan covjek - jedna namirnica", a sudeci prema više nego pohvalnom odazivu, Puljani su ocito vrijeme darivanja iskoristili za cinjenje dobrih djela.

S provodenjem akcije, prve ovakve vrste u organizaciji udruge Naš san njihov osmijeh, koja djeluje godinu dana i okuplja 30-ak aktivista, poceto je u listopadu.

Osim Puljana, u ovu su se hvalevrijednu akciju ukljucili Klub istarskih studenata Rijeka, Udruga svetog Vinka, udruga ZUM, Dom za osobe s cerebralnom paralizom (korisnici i roditelji), Klub istarskih studenata ''Mate Balota'' iz Zagreba, pulski djecji vrtici Cvrcak i Dobrilici, Politehnika Pula - Visoka poslovno-tehnicka škola (studenti i profesori), ucenici i profesori pulskih osnovnih škola Stoja i Monte Zaro, Podrucna škola Ližnjan (ucenici i profesori), DND Ližnjan, ucenici i profesori bujske Srednje škole Vladimir Gortan, pulske Ekonomske i Medicinske škole, poduzece FA.IS.A. d.o.o. Novigrad, Tehnomont marina Veruda d.o.o. iz Pule, djelatnici pulske podružnice Hypo Alpe-Adria banke i Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule.

"Podizanjem svijesti o problemima drugih podižemo i osobnu kvalitetu života jer, dok ne pomaknemo i poboljšamo sebe, drugima necemo biti od koristi. Donacijom jedne namirnice onima koje je sreca izbjegla možemo bar na trenutak izmamiti osmijeh na lica, a upravo je to naš cilj", rekao nam je predsjednik udruge Naš san njihov osmijeh Igor Loparic.


Podijeli: Facebook Twiter