Tony predstavljao Hrvatsku u Bugarskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Bugarske, u nedjelju je u Sofiji održan humanitarni koncert predstavnika balkanskih zemalja pod nazivom "Balkan scena za Haiti", na kojem je nastupio i Tony Cetinski.

Na koncertu, koji je održan u bugarskoj Nacionalnoj palaci kulture u Sofiji, Hrvatsku je po preporuci hrvatskog Ministarstva kulture, predstavljao Tony Cetinski. Pored Tonyja, nastupili su i predstavnici Crne Gore, Makedonije, Srbije, Albanije, Bugarske, Rumunjske, Grcke i Turske.

Koncert je otvorila povjerenica europske Komisije za medunarodnu suradnju, humanitarnu pomoc i krizno djelovanje Kristalina Georgijeva. Upravo navedena komisija i francuski ministar kulture i komunikacija Frederic Mitterrand stoje iza projekta u sklopu kojeg je i održan nedjeljni humanitarni koncert.

Cjelokupan prihod od prodaje ulaznica, SMS poruka i dobrotvornih priloga namijenjen je obnovi nacionalnog kino-kazališta "Triumf" u Port-au-Princeu, glavnom gradu Haitija. To kazalište je potpuno uništeno u razornom potresu koji je u sijecnju ove godine pogodio Haiti.


Podijeli: Facebook Twiter