Tomislav Novak SDP-ov kandidat za medulinskog načelnika

Tomislav Novak (M. MIJOŠEK)
Tomislav Novak (M. MIJOŠEK)

"U Premanturu sam se doselio 2012. godine i odmah se uključio u politički život jer sam htio doprinijeti razvoju kraja gdje živim. Na izborima koji su uslijedili izabran sam za predsjednika Mjesnog odbora Premantura, a lani za predsjednika općinskog SDP-a. Sada se kandidiram za načelnika Općine Medulin jer želim svim mještanima osigurati bolje životne uvjete", rekao je Tomislav Novak najavljujući svoju kandidaturu na današnjoj konferenciji za novinare. Pojasnio je da se iz Karlovca doselio u Istru prije 20 godina kada je u Puli došao studirati na Glazbenu akademiju, a nakon magistriranja radi kao profesor glazbenog u Labinu gdje ujedno vodi orkestar sa 40 djece.

- Razočaran sam sadašnjom vlašću koja upravlja Općinom već 10 godina. Klijentelizam i pogodovanje su im glavni kriteriji, ali time nedopustivo guše razvoj općine, rekao je Novak. Na pitanje novinara da navede primjere klijentelizma i pogodovanja odgovorio je da je to pogotovo izraženo prema onima koji imaju štandove, a koji su onda biračka baza sadašnje vlasti. SDP-ov kandidat za medulinskog načelnika naglasio je velik problem eskalacije bespravne gradnje ili posvemašnjeg komunalnog nereda.

- Sadašnji načelnik se pravda da nije u njegovoj nadležnosti bespravna gradnja, ali kao načelnik bi se trebao leći na cestu da to zaustavi, rekao je Novak i obrušio se na medulinsku Turističku zajednicu. "Njome već četvrt stoljeća upravlja osoba iz prapovijesti turističke industrije. Osim preseljenja u novi prostor i putovanja svojih članova na Kubu te blijedog i neuvjerljivog brendinga - baš ništa kreativno nije učinjeno za općinu", iznio je Novak. (P. GREGOROVIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter