Tomislav Gretic u žiriju 'Masterchef Hrvatska'

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni chef luksuznog rovinjskog Monte Mulinija, Tomislav Gretic postat ce zasigurno nova televizijska gastro zvijezda i to zahvaljujuci novom reality showu Nove TV pod nazivom "Masterchef Hrvatska". Kako se moglo cuti u gastro kuloarima, Gretic je izabran za voditelja žirija tog realityja koji bi se ubrzo trebao poceti emitirati i za koji su prošli tjedan održane audicije.

A Gretic je kuhar s puno medunarodnog iskustva i slobodno se može reci vec zavidne karijere koju je gradio na luksuznim i zanimljivim mjestima. Poceo je sasvim skromno, kao kuhar u zagrebackom hotelu Laguna pocetkom 90-ih gdje je kuhao za izbjeglice. Potom se prebacio u casnicku kuhinju UN-a na Plesu gdje je naucio kako kuhati s egzoticnim zacinima i namirnicama, što mu je dobrodošlo u kasnijoj karijeri.

Naime, nakon toga završio je u zagrebackom tada novootvorenom Sheratonu koji je svojim zaposlenicima pružao mogucnost sudjelovanja u medunarodnim razmjenama. Gretic je tu mogucnost iskoristio i otišao u egzoticni Dubai i naucio nešto novo. U ovoj poznatoj turistickoj destinaciji postao je strucnjak u spajanju kubanske i dalekoistocne kuhinje.

Nakon tog egzoticnog iskustva odlucio se vratiti u Europu, a za novu destinaciju izabrao je švicarski Zuerich, i to luksuzni hotel Dolder Grand gdje je upoznao i svoju buducu suprugu Prisku, Kanadanku švicarskog podrijetla. Tu se zadržao godinu i pol dana, a nakon jedne kratkotrajne avanture u Egiptu vratio se u Hrvatsku, u dubrovacki hotel Palace gdje je bio glavni chef tri godine. Uoci otvorenja prvog rovinjskog petozvjezdanog butique hotela, Gretic je došao u Istru.

Reality show "Masterchef" vec se prikazivao u Australiji, SAD-u, Velikoj Britaniji, Novom Zelandu, Grckoj i Njemackoj, a trenutno je u produkciji u Nizozemskoj, Norveškoj, Švedskoj, Belgiji, Indiji, Madarskoj i drugim zemljama. U Hrvatskoj se prijavilo 1.500 natjecatelja raznih profila i zanimanja, njih 100 završilo je na audicijama koje ce iskristalizirati najbolje.


Podijeli: Facebook Twiter