Tomislav Fiket u Pulskoj filmskoj tvornici

Tomislav Fiket - dokumentarist sklon socijalno osjetljivim temama
Tomislav Fiket - dokumentarist sklon socijalno osjetljivim temama

Zagrebački redatelj Tomislav Fiket predstavit će se pulskoj publici u Klubodromu Pulske filmske tvornice sutra u 20 sati, i to 42-minutnim dokumentarcem "Život u Sahari" (1998.) o radnicima i radnicama Končara, te s desetak glazbenih videospotova. Među njima je i novi videospot za pjesmu "Mojoj majci" Hladnog piva, koji je preksinoć premijerno prikazan na MTV-u Adria.

"Život u Sahari" donosi priču o deložacijama stanara hotela za samce Končar, poznatijem kao Sahara, nakon prodaje privatnom vlasniku. Oronuli objekt nalazi se na rubu Sesveta, a većina stanara bili su Končarovi radnici. Nekoć je ondje živjelo 200-tinjak osoba, no deložacije i sustavno zastrašivanje drastično su smanjili njihov broj.

Tomislav Fiket rođen je 1971. u Zagrebu, gdje je studirao filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti. Od početka se profilirao kao dokumentarist, sklon socijalno osjetljivim temama poput ratnih veterana s PTSP-om, ženama žrtvama nasilja, deložacijama radnika, nogometnim navijačima... Na volonterskoj bazi režirao je i brojne spotove za SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja. Također, aktivan je na polju videospotova te je surađivao s nekim od najboljih hrvatskih i bosanskih rock bendova. U tijeku postojanja prvog i jedinog hrvatskog televizijskog kanala posvećenog videoigrama "Playomania", bio je glavni urednik televizije. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter