Tomislav Bralić i klapa Intrade 4. kolovoza u Areni

Tomislav Bralić i klapa Intrade
Tomislav Bralić i klapa Intrade

Popunjavaju se termini za ovoljetne nastupe u pulskom amfiteatru pa će tako ljubitelji klapske glazbe doći na svoje 4. kolovoza kada u Areni nastupaju Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Ovo je jedini veliki prostor u Hrvatskoj u kojem Bralić i Intrade još nisu nastupili a to im je bila velika želja. Na koncertu neće biti predgrupa, ali imat će goste iznenađenja. Koncert u Areni prenosit će se uživo na HTV-u i Radio Puli s početkom u 20 sati.

Jaka produkcija

Publiku u Areni čeka jaka produkcija, razglas, rasvjeta i scenografija, a organizatori osim publike iz Hrvatske očekuju puno ljudi iz Slovenije, kao i iz Slovačke, Poljske i Mađarske gdje su također popularni.

- Članovi klape raduju se dolasku u Pulu, kaže Zvonimir Sunara, njihov promotor uz Branka Paića. Sunara posebno ističe odličnu suradnju s pulskim gradskim poglavarstvom i njihovo veliko razumijevanje te im upućuje zahvale što su im izašli u susret. Ističe i da im je puno pomogao i ministar turizma Gari Cappelli.

Osnivač, vlasnik i direktor diskografske kuće Scardona Branko Paić napominje da su Bralić i Intrade "zadnjih desetak godina jedni od najstabilnijih i najpopularnijih hrvatskih izvođača, nastupaju po dvoranama, izbacuju hit za hitom i predstavljaju fenomen. Stalno se dižu i uvijek idu korak dalje, u Sloveniji su jedini koji kontinuirano nastupaju u sportskim dvoranama, oni su lijepa priča, a okupili su i jak autorski tim."

Tri desetljeća karijere

Tomislav Bralić i Klapa Intrade djeluju od 1985. godine i ove godine proslavit će 30 godina uspješne karijere, a u ovoj postavi nastupaju zadnjih 15 godina. Najvažniji nastupi u Zagrebu su u Areni Zagreb 2011. na rasprodanom koncertu koji je objavljen na CD-u i DVD-u koji je prodan u zlatnoj nakladi, zatim u Domu sportova, u KD "Dražen Petrović" i KD "Lisinski" a ti su nastupi snimljeni su i emitirani na nacionalnoj televiziji HTV-u. Na Poljudu 2006. na klapskom spektaklu "Ne damo te pismo naša" oduševili su prepuni stadion. Klapa je uspješno gostovala i u Americi, Australiji, Kanadi, Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Belgiji, Švicarskoj, Češkoj, Bosni i Hercegovini te više puta u Italiji. Posljednjih nekoliko godina nastupaju na festivalima zabavne glazbe na kojima, zbog specifične interpretacije dalmatinske pjesme Tomislava Bralića i klape u cijelosti dobivaju priznanja i nagrade.

Prema najavi redatelj Jakov Sedlar snimat će dokumentarni film o klapi Intrade. (M. RADIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter