Tomiću hospitalizacija zbog ubojstva Elis Krbavac

Izricanje presude Draženu Tomiću
Izricanje presude Draženu Tomiću

Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Puli danas je Puljaninu Draženu Tomiću (41) određena prisilna hospitalizacija na šest mjeseci u specijaliziranoj psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa jer je utvrđeno da je u stanju privremene psihotične dekompenzacije paranoidno halucinogenog tipa, 5. svibnja ove godine, ubio partnericu Elis Krbavac (39), koja je bila zaposlena u pulskoj bolnici kao medicinska sestra.

U provedenom postupku potvrđeni su navodi iz optužnice Županijskog državnog odvjetništva iz kojih proizlazi da je Tomić ubio Elis Krbavac na livadi u blizini Sv. Lovreča. Svojoj je partnerici rukama stiskao vrat sve dok nije prestala disati, a onda je njezino mrtvo tijelo stavio u prtljažnik i prevezao sutradan autom do mjesta Šljonki i bacio ga u grmlje.

Budući da je riječ o vrlo ozbiljnom poremećaju vještaci su ocijenili da postoji rizik od opasnog ponašanja i ponavljanja teškog kaznenog djela pa su preporučili da se Tomića smjesti u specijaliziranu psihijatrijsku ustanovu zatvorenog tipa.

Dražen Tomić danas je na suđenje doveden iz zatvorske bolnice u Zagrebu, gdje se nalazi od uhićenja.

- Meni je jako žao što sam to napravio. Jako se kajem. Ispričavam se svima kojima sam ovime na bilo koji način pričinio štetu. Jako se kajem, kazao je Dražen Tomić. (Marica KOŠTA, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter