Tomicic: U HDZ-u mogu i dalje racunati na mene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Na celu istarskog HDZ-a potrebno je osvježenje", veli Lovorka Tomicic parafrazirajuci izjavu predsjednika istarskog HDZ-a Marina Rocea koji je promjenu na celu HDZ-a Pule nazvao osvježenjem. Podsjetimo da je Tomicic, koja je stranku u Puli vodila šest godina od cega dvije kao povjerenica, na nedavnim unutarstranackim izborima na tajnom glasanju dobila pet glasova manje od protukandidata Zrinka Kajfeša.

Na pitanje hoce li se kandidirati za celnu osobu stranke u Istri nije decidirano odgovorila. Naime, nije odbacila tu mogucnost, ali je nije niti potvrdila, vec je rekla da je to stvar šireg dogovora medu clanstvom i da konzultacije još traju.

- Nije samo na meni odluka. Soliranje ne bi bilo dobro za stranku, veli Tomicic. Za izbornu skupštinu HDZ-a Pule kaže da je bila regularna i demokratska, cestitala je novom predsjedniku i zahvalila onima koji su glasali za nju. Medutim, za kampanju je rekla da nije bila niti fer niti korektna, no nije htjela ulaziti u detalje niti pojasniti te svoje rijeci.

"U HDZ-u na mene mogu i dalje racunati. Ovo u Puli me nije dokrajcilo, uporna sam i ništa me ne može izbaciti iz politickog okvira u kojem jesam. Nastavit cu s radom", porucuje Tomicic.

S velikom se dozom sigurnosti može vec sada ustvrditi da ce biti najmanje tri kandidata koji žele voditi HDZ u Istri. Takve su najave dali Roce i Patrik Sever, tajnik ližnjanskog HDZ-a koji je prvi javno najavio svoju kandidaturu za šefa istarskog HDZ-a. (S. BENIC)


Podijeli: Facebook Twiter